Falukerülés

Az utolsó pillanatban értünk ki szombat délután a Sóstói Múzeumfaluba. Már nem volt időnk felmenni a magtárhoz, így a kapunál vártuk a falukerülő menet érkezését. Ahogy majd a képeken láthatod, hamarosan meg is jelentek a kanyarban a panyolai Szamosparti Nyugdíjas Klub jelmezbe öltözött tagjai.
Aztán mögöttük megjelent egy BMW, amit a farsangi menet félrehúzódva elengedett, majd a kapunál várakozók is félreálltak és hősünk elhagyta a Múzeumfalut. Kicsit megdöbbentett a jelenet.
A falukerülés azonban folytatódott. A menet megérkezett a bejárathoz, a Nyírség Táncegyüttes táncosai táncoltak, a talpalávalót a Bürkös zenekar húzta, a gólya megkereste a lányokat, asszonyokat, a tollas ember is elosztogatta tolla egy részét, majd folytatódott a felvonulás. Megkerülve a faluközpontot elértünk az új magtárhoz, ahol a táncosok újra táncra perdültek.
A magtárban a földszinten kézműves foglalkozás, teázás és fánk várta a vendégeket. Utóbbi kapcsán szóba kerültek a korábbi rendezvények Magdi néni által készített süteményei.
A beltéri programhoz a magtár félemeleti terme kissé szűknek bizonyult. Aki időben bejutott, megnézhette a szatmári farsangi játékot, a Nyírség Táncegyüttes műsorát és táncolhatott is a Bürkös zenekar zenéjére.
Mi haza indultunk, így fotóalbumom a látványos szabadtéri eseményeket örökíti meg.
A képre klikkelve lapozgathatsz benne.
KLIKK