Luca után

Hamarosan kiderül, lehet-e majd hóembert építeni hétvégén? Akár igen, akár nem, biztosan marad idő másra is. Ezekből a másokból gyűjtöttem össze néhányat.

Ahogy ígértem, ajánlok még Labor Cafés eseményt, mindjárt ma estére. Karácsonyi mézeskedést. A hagyományos csibecsütörtök keretében most apró ajándéktárgyakat készítenek, de a korábbam is sikeres süteménykészítés is a program része lesz. Érdekes bekukkantani.

A Mustárházban az utóbbi hetekben táncházak színesítették a szürke téli estéket. Mi sem természetesebb, ha az évzáró batyus báljukon is jelentős szerephez jut a táncház. Ez is csütörtöki program.

Idén is a Korzó mellett kapott helyet az Állatbarát Alapítvány faháza. Péntek délután Kutyás “Flashmob”-ot tartanak a ház előtt, mellyel az alapítvány támogatása mellett a felelős állattartásra is szeretnék felhívni a városlakók figyelmét. Jó alkalom ez arra is, hogy elvidd az alapítvány támogatására szánt ajándékodat a faházba, vagy támogasd őket azzal, hogy karácsonyi ajándékodat az ő emléktárgyaikból választod.

Ha már a belvárosban vagy, és kicsit össze is fagytál az árusok között sétálva, betérhetsz a Hold Udvarba, ahol este kilenctől a Tram buli’n Cafe Light műsorát hallgathatod, nézheted meg.

Ha a másik irányba indulnál a főtérről, a Chloé színpadán a Prémvadászok Zenekar vár. Gondolom, zsíroskenyeret lilahagymával csak a zenekartól kaphatsz, de az étterem biztosan kínál számos egyéb ételt és italt is.

A szomszédvár is érdekes programokkal vár. Debrecenben, a Nagyerdei Víztoronyban a Girl’s Fest fellépői Barbara Stahl és Manoya.

Péntek este én legszívesebben az Incognito Clubot választanám, hiszen itt remek blues zene lesz. Azért mondom ezt ilyen biztosra, mert nyár végefelé, az Oldalvágány Fesztiválon láttam, hallottam a Blues from Hell-t. Nyugodt szívvel, és nagyon ajánlom a koncertjüket.

Nagyon vártam a szombat délelőttöt, hiszen idén sem marad el a Madárkarácsony Nyíregyházán, a Sóstói Tornapályánál. Ez minden évben egy rendkívül jó hangulatú rendezvény. Kicsit füstölődünk a tűz mellett, miközben készülnek a csemegék az erdő madarai számára, de jólesik a hideg ellenére is a szabadban lenni. Nem tudom, sikerül-e odaérnem, de remek időtöltés lesz, az biztos.

Régen voltam már Tokajban, a Világörökségi Bormúzeumban. Nem is lehetne jobb alkalom a visszatérésre, mint a szombat délutáni rendezvény. Délután kettőkor nyílik meg a „Manók mesés adventje” című időszaki kiállítás, amelyet családi szöszmötölés követ, ahol ki-ki elkészítheti karácsonyi ajándékát is. A gyerekeket mesekuckó és finom sütik, a felnőtteket egy pohár bor is várja, és persze a múzeum csodálatos világa.

Koraeste Karácsonyi képvásárra és kiállítás megnyitóra várnak a Tubitubiba. Ideje lenne megnézni a helyet is, mert eddig csak csalogató fotókat láttam.

Számomra a biztos szombat esti program Nyíregyházán az Új Zeneráció koncertsorozat a Club Hollywoodban. Az összes fellépő zenekart láttam már, így nem csoda, ha gondolkodás nélkül nyomtam az Ott leszek-re.

Szombat estére Debrecenben az Incognito Clubot ajánlom, ahol a Karmapirin szaggatja a húrokat. A zenekar egyébként mostanában sokat időzik Debrecenben, hiszen az MMP Studioban zajlanak tavasszal megjelenő lemezük felvételei. Érdemes meghallgatni, felcsendül-e valami az új lemez anyagából?

Úgy tűnik, ezen a hétvégén az Inco viszi a pálmát rendezvények terén. Vasárnapra is van szórakoztató ajánlata az Incognitonak. Ezúttal Kézműves vásárt és workshopot rendeznek.