R2-D2-tól a Folkfusionig

Szombaton kis kirándulást tettünk, és a nap jó részét Tiszavasváriban, a Zúzoslé főző verseny és pálinkapiknik című rendezvényen töltöttük.
Maga az étel Tiszavasvárihoz és környékéhez köthető, egy éve a Tiszavasvári Települési Értéktárba is bekerült. A fesztivál ennek a hagyománynak a megőrzésére jött létre.

A Vidám Manók műsora ragadta meg a gyermekek figyelmét, mikor a térre érkeztünk. Mindjárt sikerült is ismerősökkel találkozni, és hamar kiderült, hogy éppen bontják az előző nap zárult Star Wars makett kiállítást. Elsiettünk hát a Találkozások Házához, hátha sikerül még valamit elcsípni a kiállításból.
Szerencsénk volt, hiszen – bár a ház zárva volt – mégis bemehettünk kicsit. Szabó István kiállítása Tiszaörsről érkezett, több évtizede, saját kezűleg építi a maketteket. Néhány darab még nem került bele a dobozába, így a mindjárt következő fotóalbumban láthatsz majd pár képet. Külön szeretném megköszönni a kedvességet, amiért lehetőséget kaptunk a bejutásra, rövid beszélgetésre.
A kiállítás egyébként október vége felé várhatóan Nyíregyházára érkezik majd. Figyelem, mikor lesz pontos hely, és időpont.

A kiállítás után sor került a zúzoslére is, délután pedig Hevesi Tamás várta a közönséget a téren. Én nem jól viselem a playback fellépéseket, kerülöm is, ha lehet, most azonban pár képet készítettem, és vártam az igazi koncertet, a Folkfusion érkezését. Elég nehezen sikerült feloldani a színpad berendezés és a tele van a színpad zumbással szervezési ellentmondást, de jó kis csúszással végül csak elkezdődött a koncert.
Érdemes volt megvárni, remek koncert volt, mint mindig. A most következő fotóalbum képeinek jó része a koncerten készült. Klikkelj az itt lévőre!
KLIKK