Gyermeknapos

A mai ajánló közepe táján el is jutunk a gyermeknapig, addig azonban sok dolog történik még. A Sóstói Múzeumfaluba többször is betérünk, elsőként péntek este Charlie nagykoncertjére.

Az este későbbi részére rock és blues zenét ajánlok, RealMen játszik az Unicumban. Minden bizonnyal ezt az eseményt választom péntekre.

Szombat reggelre kis sport. a Waldläufer futás és gyaloglás az erdei tornapályán.

A hétvége mindkét napjára tervez programokat a Jósa András Múzeum. A családi hétvége szombatja a régészet napja, ahol tárlatvezetések, előadások, filmvetítések várják a látogatókat, de a programban szerepel régészeti raktárlátogatás, és egy kerékpáros látogatás a Sóstói Múzeumfaluba is.

Belvárosi esemény a Gyereknap a Laborban is. A Labor Café hangulatába illő változatos programokkal várnak. Koncert, arcfestés, kézműveskedés, és sok más is vár rád, ha betérsz a Laborba.

A Vasutas Művelődési Házban Gyermeknapi vasútmodell kiállítás nézhető meg a hétvége mindkét napján napközben.


Itt tegnap délután, mikor elkezdtem összeállítani a bejegyzést, volt egy koncert ajánló. Estére az eseményt törölték “Engedélyeztetési problémák miatt”. Így én is töröltem, és elgondolkodtam az engedélyeztetésen.

Minden bizonnyal rengeteg szebbnél szebb motorkerékpárt láthatsz majd Nyíregyházán és környékén szombaton, ugyanis 10 Éves a Harley-Davidson Goldrex. Ez alkalomból rendeznek motoros rendezvényt koncertekkel.

Azt gondolom, a hétvége egyik legérdekesebb, leglátványosabb családi programját rendezik meg Debrecenben, a Békás tónál. A két napos rendezvényre Hortobágy házhoz jön. A linken részletes programot találsz. Azt gondolom, meg fogok fordulni Debrecen legnagyobb parkjában.

Vasárnap délután Nyíregyháza főterén rendezik meg a Városi Gyermeknapot.
A programban gyermek zumba, modern tánc, divatshow, gyermek aerobic szerepel többek között.

Mivel a nap programjai a főtéren nem érnek véget a gyermeknappal, úgy tervezem, pár perccel öt előtt lesétálok az üzletközpont melletti lángososhoz. Kell kis átvezetés a két főtéri program közé, kell kis más program is. 😉

A nap folytatásaként Nyíregyházán is megrendezik az Ezer Lámpás Éjszakáját.

A Sóstói Múzeumfalu is egész napos programmal készül a Gyermeknapra. Majorette, néptánc, bábszínház, gyermek zumba és mesemusical részletek, valamint a Gombóc együttes műsora alkotják a programot a falu főterén, de a Pálinkaházba is várják a gyerekeket tárlatvezetésre, és a Dió Trió gyermekműsorára.

Hétfő délutánra ismét a Labor Café programját ajánlom. Az ÉNtől a MIig Az légy, aki vagy. Beszélgetés családról, kapcsolatokról.

Kedden a Kaland Old Rock, Gerome és Dr. Granville Pillar, a Simering 7 és a Hölgykoszorú műsorára várják az érdeklődőket este hattól a Bencs Villába.

A Nyírség Turizmusáért Egyesület ismét elindítja múlt évben nagy sikert aratott sorozatát Nyíregyházán, az Ingyenes Városnézést. Az első alkalom szerda 14 óra. Részletek a linken.

Úgy gondolom, nem fogunk unatkozni az elkövetkező napokban sem.