Látogatás a Dégenfeld kastélyban

Húsvét hétfő délutánján hirtelen ötlettől vezérelve elindultunk Baktalórántházára. Úgy terveztük, a napból hátralévő idő még elegendő lesz a két hete a nagyközönség számára is megnyitott Dégenfeld Kastélymúzeum végigjárására. Így is történt.
A kastélyt gyönyörűen felújították, és a park rendbetétele is elkezdődött. Már múlt év végén számos híradás beszámolt róla, mit is terveznek a múzeumban, ezért nagy várakozással tekintettem a látogatás elé.
Mindjárt a bejáratnál röviden elmesélték, miket láthatunk majd, és már indultunk is egy kedves látogatóvezetővel felfedezni a kastélyt. A program azonban nem volt kötött, az alap információk után szabadon járhattunk-kelhettünk, de a múzeum minden termében kaphattunk tájékoztatást.
A kiállítások nagy része hagyományos berendezésű, bár sok helyen nyújtanak bővebb információkat a falra szerelt monitorokon. Az interaktív szobák nagyobbrészt a látványelemekre épülnek, játékosak, szórakoztatóak, de lehetőség van a történelmi tudásunk tesztelésére, vagy például táncmozdulatok elsajátítására is.
Séta közbeni beszélgetésekből az is kiderült, hogy a tervek szerint a park a múzeum nyitvatartási idején kívül is látogatható lesz, a kastélyban pedig az állandó- és időszaki kiállításokon kívül a rendezvénytermet is számos programmal igyekeznek majd hasznosítani.
Természetesen a szabadon fotózás lehetőségével élve készítettem egy albumot a látogatásról, melyet az itteni képre kattintva érhetsz el.
KLIKK