Kék a póló rajtam is

Azt hiszem, elég nehéz lenne elhitetnem, hogy nem készültem a Jurij új lemezének bemutatójára, hiszen nem csak a csütörtöki ajánlómban kaptak helyet, hanem életútjukat is lekövettem pénteken.
Szombat este aztán “Kék a póló rajtam” felkiáltással húztam elő egy ruhadarabot a szekrényből, és ezzel túl is vagyunk az előkészületek összes fontos mozzanatán. 🙂

Kis történelem még így az elejére. Volt egyszer Nyíregyházán egy Paraforme nevű zenekar, akik talán 2011-ben, a Magyar Dal napján búcsúztak a várostól. Kedveltem őket, bár azt hiszem, 2-3 koncertjüket láttam. Szombat este a Franklin Mods kezdte a koncertek sorát a Club Hollywoodban. Ismerősek voltak az arcok, és a zene. 🙂 Jó volt újra hallani őket.

Az este fő programja azonban a Jurij koncertje volt. A Jurij nekem továbbra is nyíregyházi zenekar, és szerencsére rajongóik sem felejtették el ezt. Azon túl, hogy a közönség szinte úgy ismerte a dalokat, mint a zenekar, a nagyszámú koncertlátogató is ezt erősítette.
A fiúk pedig kihasználták a hazai pályát. Hagyták énekelni a közönséget, olyan dalokat beválogatva az este programjába, amelyek évek óta ismertek és megunhatatlanok a helyi közönség számára is.
A szombati este azonban az új lemezük bemutatójáról is szólt. Tetszik az új anyag, még ha néha kicsit keményebbnek is éreztem a hangzást, mint korábban. Hallgatni kell, hogy a következő koncerten ezek is meglegyenek. 😉

A napot az Elefánt koncertje zárta. A kezdés nagyon bejött, de aztán olyan irányba tértek el, ami már nem jött be nekem. A közönség maradó részének azonban láthatóan igen.

Levonva a tanulságot: jó, hogy nem hagytam ki ezt az estét, és ha rajtam múlik, a következő Jurij koncertet sem fogom.
Néhány képet is készítettem, kicsit el is időztem a fogyasztható állapotba hozásukkal, de itt az album a kép alatt. Klikkelj rá bátran!
KLIKK