Új kenyér

Ma reggel útban Debrecen felé a Paddy and the Rats új dalát mutatták be az egyik közszolgálati rádióban. Rövid beszélgetés előzte meg a dal bejátszását, és mikor megszólalt, azt hittem elkeverték a felvételt. Kiderült, nem.
A dalnak nagyjából annyi köze volt az ír kocsmazenéhez, mint menekültnek a közmunkához.
Ez nyilván nem csak nekem tűnt fel, mert az elhangzás után hosszan beszéltek pont erről, persze nálam pozitívabb megközelítésben. Végülis a zenekar döntése, milyen irányban haladnak tovább, és az is elhangzott, az új lemezükön van sok régebbi énjükhöz tartozó stílusú zene is. Megérne egy misét – na jó, bejegyzést -, hogy befutó zenekarok miért kezdenek el mást játszani attól, amivel népszerűek lettek – és nem csak a Paddy -, de ezt nem most.

Nos, akihez inkább a Paddy korábbi hangvétele áll közelebb, annak ajánlok egy augusztus 20-i koncertet.
Nyírpazonyban idén is megrendezik az Új Kenyér Fesztivált, és idén is érdemes ezt a programot választani. A ma megjelent program szerint a korábbi évekhez hasonlóan széles sávon mozognak a programok, ami röviden azt jelenti, ismét sikerül szinte mindenki igényét kielégíteni vele.
Személy szerint én az este 7-kor kezdődő Firkin koncertre pályázok, és itt talán érthetővé válik, miért példálóztam a Paddy-vel.
Ezt megerősítendő, és mivel még nem voltam koncertjükön egy videójukat teszem most ide. Legyen rá egy órád! 😉