Pünkösd

Miközben százával, talán ezrével futkosnak az ovisok a Sóstói Múzeumfaluban, ahol ma a város tart gyermek/ovisnapot a hétvégi egyházi előtt, én igyekszem megmutatni a Múzeumfalut a hét eleji családi rendezvényen keresztül.

Pünkösd hétfőn a hagyományoknak megfelelően újra körbeálltuk a kitáncolásra váró májusfát, majd érkeztek a Lókötők Néptáncegyüttes tagjai, és látványos, vidám műsorukkal nem csak a napot csalogatták elő a felhők mögül, de végül a májusfa is a fűbe heveredett.
Ennél azonban jóval többet nyújtott a Múzeumfalu ezen a napon is.
Megismerhettük a kovács, a kádár, a kerékgyártó mesterségét, láthattunk lópatkolást is, és nem felejtem el megemlíteni az érdekes előadásokat sem. A szövésről-fonásról Lakatos Alexandra tartott érdekes, szórakoztató bemutatót, Petrilla Attila pedig a hortobágyi okostelefonokról mesélt.
Életre kelt a középkori falu is, és Vitéz László is megjelent körünkben.
A következő fotóalbumban ezekről találsz majd képeket.
Volt még egy főzőműsor felvétel is, amit nyilván úgy kell csinálni, ahogy csinálták, én nem értek hozzá, de kis visszatetszést keltett bennem az a “kommunikációs stílus”, amivel dolgoztak. Ennek eredményét majd láthatod az adott főzőcsatornán.
Most inkább klikkelj a képre, és maradjunk a pünkösdnél.
KLIKK