Majd’ elfelejtettem

Fotórendezgetés közben rátaláltam a múlt évi Mackókiállítás képeire. Gyorsan eszembe is jutott, megnézegetem, mi történik mostanában a Kállay Gyűjteményben?
Elszomorító a kép. Sem a weboldalukon, sem a közösségi oldalukon nem találtam érdemleges információt. A közösségi oldalon a múlt évben oly jellemző lelkes, joggal büszke bejegyzéseknek nyoma sincs. És rendezvényeknek sem. Pedig ez volt az egyik intézmény, akiket azért szerettem, mert nem péntekre tették a családi rendezvényeket, hanem oda, ahol ennek helye van, hétvégére.
Az már korábban tudható volt, hogy vezetőváltás történt az intézmény élén, hiszen a korábbi vezető alpolgármesterként folytatja tevékenységét városunkban. Az azonban egyik oldalról sem derül ki – bár jó esetben ez nem is lenne fontos-, ki irányítja most az intézményt, az viszont sajnos igen, hogy mi az eredmény.
Pedig – ha csak a múlt évet nézzük – több ezer főt megmozgató rendezvényeket szerveztek. Az óvodások nem a főtérre jártak integetni, hanem mackókat, machboxokat nézegettek, ahogy ez gyerekekhez illik. És persze szülőkkel, családdal, ami nagyon beleillene a jelenlegi hivatalos vasárnapképbe is.
Ezzel a dologgal én, mint egyszerű városlakó annyit tudok kezdeni, hogy ezt most itt leírtam, és várom a változást. Hátha lesznek válaszok a kérdésekre valahol, és főleg hátha lesznek programok is.

Azért emlékeztetőül három képek beteszek most ide, ami fotóalbumokhoz visz majd, ha klikkelsz rájuk. Ez volt a Kállay Gyűjtemény múlt évi programjának egy része.

Elsőként mindjárt a már említett Mackókiállítás…
KLIKK

…majd Az autók világa című…
KLIKK

..és végül a Kállay Gyűjtemény Családi napjának képei.
KLIKK