Fergeteges koncerteste

Hazudnék, ha azt mondanám, figyelemmel kísérem az egyházi kötődésű rendezvényeket. Teljesen véletlenül találtam a tegnap esti rendezvényre is, és a talált plakátról tudtam meg, hogy a koncert egy sorozat része.
Így utólag sem volt könnyű sokat megtudni a sorozatról. Maradjunk annyiban, hogy sajnálom, hogy néhányat kihagytam a korábbiak közül.
Sajnálom, hogy nem tudtam róla, és kihagytam Szalóki Ági, valamint Pál István Szalonna és bandája koncertjét, és nagyon sajnáltam volna, ha a tegnap esti koncert is kimarad.

A Nyíregyházi Főiskola B épületében koncertezett tegnap Ferenczy György és a Rackajam, őket pedig a Sugallo csángó táncháza követte. Nem készítettem képeket az estéről, így archívumomból szedek elő fotókat az illusztráláshoz.

A Rackajam koncertje kicsit más volt, mint amit mondjuk a VIDOR Fesztiválon láttunk tőlük, de ez a rendezvény jellege és a vendégzenészek miatt nem volt meglepő.
Így is páratlan koncertélményt nyújtottak, személy szerint nagyon sajnálom, hogy a vastaps hatására sem tértek vissza a színpadra.

A műsor “kicsit más irányában” jelentős szerepe volt Roby Lakatos virtuóz hegedűjátékának, amely kicsit háttérbe szorította Ferenczy György herflijét. Mindamellett különleges élmény volt hallgatni játékát.

A koncert után kis átszerelés következett, ami alatt a közönség jó része távozott, de a Sugallo csángó táncházára is maradt azért egy lelkes tásaság. Hasonló hangulatot sikerült teremteniük, mint jó két éve a VIDOR Fesztiválon.

Úgy tűnik, ez a koncertsorozat most végetért. Remélem, ha lesz hasonló, sikerül majd időben tudomást szereznem róla.