Képek a Kuttya Fesztiválról

Péntek este Debrecenből hazafelé nagyon nézegettem, vajon milyen idő lesz egy óra múlva. A hivatalos időjárás jelentéssel ugyanis szokás szerint a frászt hozták rám. Szerencsére most sem jött be a rémisztgetés, így este 6 után már indulhattunk is vissza Debrecenbe.
Nagyon készültem az eseményre, hiszen csak egyszer van egy évben Kuttya Fesztivál, és a korábbi években elhatároztam, sosem fogom kihagyni, ha tehetem. Most a hatodik fesztiválról, a péntek estéről mesélek, pár szóban megemlítve minden fellépőt.

Kis késéssel érkeztünk a Roncsbárba, a Húsdaráló Project már javában zúzott, így róluk alig pár kép készült, ám azt a párat érdemes megnézni. 🙂
Csöppet sem kedvelem a rap-et, illetve péntek estig úgy gondoltam. A véleményemet a Slambeszélbe változtatta meg. Az ő zenéjük nem az általam eddig ismert kínosan rímeket kereső szövegeket tartalmazza. Nagyon tetszett az előadásuk, és azóta sok zenéjüket hallgattam már a megosztón, ott kicsit más volt az ének… Remélem, találkozunk még.
Amennyire időm engedte, korábban belehallgattam a fellépők zenéjébe (már ha nem ismertem őket egyébként is). Így történt ez a Muriel-lel is, ezért sokat vártam koncertjüktől. Nem kellett csalódnom. Az este legjobb koncertje címet adnám nekik, ha nem lettek volna további fellépők, akik erős holtversenyre hozták az eredményt.
A Garbo műsorát azért is vártam fokozott érdeklődéssel, mert énekesüket más formációban már többször is hallottam, és remélem, mind ebben, mind az Óperentziában sokszor találkozunk még.
A Grand Mexican Warlock észvesztő koncertje emelte ezután az est fényét. Éjfélre járt az idő, de a koncertterem közönségén nem látszott fáradtság.
2007-ben, a munkahelyről a debreceni vasútállomásra sétálva fedeztem fel a Kuttya zenekart. Szerencsére azóta több koncertjükre is sikerült eljutnom, és a videomegosztó keresési listáján is előkelő helyen vannak nálam. Ezen az estén is örömmel hallgattam őket.
Bár 2014-ben fedeztem fel – kis segítséggel 😉 – a Karibra Kollektíva zenéjét, csak pár napja sikerült először koncertjükre is eljutni, aztán pénteken gyorsan mégegyre. Nagyon-nagyon tetszik, amit csinálnak, és igyekszem a jövőben minél többször megnézni őket.
Jó hosszú nap volt a péntek, már hajnalodott, mikor hazaértünk. De bármikor szívesen újra elindulnék megismételni ezt az estét.
Nem maradt más hátra, mint klikkelni az itt látható képre, és nézegetni az este pillanatait.
A formációkhoz linkeltem elérhetőségeket, ahol belehallgathatsz zenéjükbe is. Jó szórakozást!
KLIKK