Nyíregyháza fényei

Idei első fotóalbum megosztásom még a 2014-esek között jelenik meg, tekintve, hogy akkor készültek a képek.
Az album egy délelőtti sétával indul, rövid fotózás volt, mert egyáltalán nem érződött az ünnepi hangulat. Néhány ételes, italos bódé, legalább ennyi üresen álldogáló asztal, és kopár, üres Kossuth tér. Gondolkodtam, hogy kezdjem-e ezzel az évet, de hátha idén változik.
Van egy főterünk, ami a szép események nagy részéből kimarad valamiért. Üresen tátong a VIDOR délutánok jó részén, és üresen tátong az úgynevezett karácsonyi forgatag jó részén is. Mintha valakit zavarna, hogy a városháza előtt vidám emberek legyenek.
Idán az utcai kivilágítások is szegényesebbek lettek. A legfényesebb pont a műanyag jégpálya nélkül maradt tér feletti értelmetlen fényháló volt. Gondolom, a fényfüzér megmaradt múlt évről, már megvolt, hogyan kell rögzíteni, könnyű volt kipipálni. És itt nem hoznék példákat szomszédos városok kivilágításáról.
Az ünnepi készülődés, adventi vasárnapok programjairól írtam már, nem ismétlem, de hogy a szilveszteri-újévi részletes, időpontos programot az egyik fellépő zenekar eventjéből lehet megtudni, mert a város honlapján két értelmes mondatban senki nem bírja leírni, ezt kikérem magamnak. Emlékezz, a hivatalos plakát szerint 22-től Dj, 23-tól Prémvadászok és Szívtiproll, éjfélkor tüzijáték.
Abban bízva, hogy idén a város program-szervezései és azok kommunikálása nem csak egy kipipált feladat lesz, osztom meg most szegényes ünnepi fényes albumomat. Remélem, egy év múlva nem kell újra felsóhajtani, hogy hol vannak azok a régi Krúdy Karácsonyok…
Klikkelj a képre, ha nem beszéltelek még le a nézelődésről. 😉
KLIKK