Új hónap, új programok

Az a furcsa helyzet állt elő, hogy alig találtam nyíregyházi eseményt a hétvégére, így a környező települések rendezvényeiből szemezgetek főként. Most jött el az ideje, hogy elmondjam, mennyire meglep, hogy Nyíregyházánál sokkal kisebb települések hétről hétre milyen rendezvényeket hoznak össze. Vajon ők hogy csinálják?

Lássuk a kínálatot.
Péntek este kilenctől a Bordó Sárkány Régizene Rend lép fel a debreceni Nagyerdei Szabadtéri Színpadon. Az esemény része a Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny és Folklórfesztiválnak.

Pénteken Nyíregyházán nem találtam eseményt, de a szombat este hoz egyet itt is. A Szabadtéri Színpadon a MÁZS 40-25 produkció várja az érdeklődőket. Ez ugyan elég távol esik az érdeklődési körömtől, de biztosan van, aki szívesen megnézi.

Tuzséron a Lónyay kastély ad helyt idén is a Zenei Fesztiválnak. A három napos, péntektől vasárnapig tartó rendezvényről nem volt könnyű információhoz jutni, de egy rövid írásban a lényeget megtalálod. Azért én mégis kiemelném a szombat esti Tünde & Pila koncertet. 21 órakor kezdődik.

Szombaton Tiszalökön Városnapot rendeznek, ahol 21 órától vág lyukat a kádba az Intim Torna Illegál

Két napos rendezvény helyszíne lesz szombat-vasárnap Nyírcsaholy. A Lapcsánkafesztivál számos eseményéből a vasárnap esti Bikini koncertet emelem ki. A plakát és a event között van kis időutazás, szerintem érdemes a korábbi időpontra érkezni.

Szombaton veszi kezdetét, és egészen augusztus 20-ig látja el élményekkel a városba látogatókat a 48. Nyírbátori Zenei Napok.

Ha mindezek után egy kellemes kiránduláson, történelmi utazáson is szeretnél részt venni, vasárnap Vámosatyára látogathatsz az Így lesz kerek a világ! szervezésében. Egy korábbi kirándulás tapasztalatai alapján ajánlom ezt is.

Nem maradt más hátra mai ajánlómból, mint egy alkalomhoz illő kép megjelenítése.