Elkényeztetve

Pár napja két debreceni esemény került a látóterembe, és azon gondolkodtam, hogyan kellene mindkettőn ott lenni.
A Roncsbár középkori udvart nyit péntek délután. Kirakodó vásár, lovagi küzdelmek, tűzzsonglőrök, és persze a Bordó Sárkány Régizene Rend koncertje.
Nagyjából ugyanekkor a Sikk Klubban a Funky Donots és a Karibra Kollektíva első közös koncertje látható.
Ez is nagyon érdekelt volna, de érkezett a következő hír, amelyről két szó jutott eszembe: Kotta Fesztivál. De ebbe most nem mennék bele, inkább lássuk a konkrét eseményt.
Hajdúböszörmény, Jazz-Blues Jamboree.
Ez egy két napos, ingyenes esemény lesz, és azt gondolom, nem túlzó a plakáton a magyar jazz ünnepe felirat.
Pénteken 17 órakor indul a koncertsorozat, és jócskán átnyúlik majd a szombatba.
Zakar Zoltán és a Chico Manada, Vörös Janka e-Series, Bikini, Hobo és Bandája, valamint a Southern Confort jelentik a kínálatot, meg persze a grillterasz.
Szombaton hasonlóan színvonalas műsor várja az érkezőket. Este hétkor a Maszkura és a Tücsökraj kezd, majd Babos Gyula, László Attila és Lukács Peta gitártriója következik. Peta Tátrai Tibusz balesete miatt lép színpadra, persze meg kell említsen a kísérő zenészeket is, mert ők sem kis nevek. Solti János és Horváth Plutó József teszik teljessé a hangzást.
Őket a Rockin’ RockCats követi. Vidám zárásnak ígérkezik 😉
Most, hogy a linkeket is összeszedtem az előadókhoz, megerősödött bennem, hogy ott kell lennem mindkét nap.
Sajnos így a debreceni fantasztikusnak ígérkező koncerteken túl a nyíregyházi zenehétvégét is ki kell hagynom, így többek között az Én és a Többiek koncertje is kiesik újra. Majd legközelebb. 🙂
Persze azért nem felejtem el ajánlani a nyíregyházi eseményt. A Romkert két napos rendezvényén színpadra lép többek között a Dirty Lyle, a The Beast, az Én és a Többiek, valamint a Rottencorpse zenekar akusztikus felállása Dániel Szentpéteri (gitár) és Matyi Kopócs (ének). Ez a program is méltán tart számot érdeklődésre.
A szombat délután nyíregyházi programja még az Állatbarát Alapítvány gyermeknapi kutyagolása is. Kis mozgás sétáltatónak és sétáltatottnak egyaránt.
Az ajánló képe pedig Lukács Peta.
Lukács Peta