Lillafüred

Miskolcra évek óta a Kocsonyafesztivál miatt, annak idejére jártam vissza. Ottlétem a fesztivál helyszínére korlátozódott.
Gyerekkoromból vannak emlékeim a környékről, Miskolctapolcáról, Lillafüredről, hiszen régen kedvelt kirándulóhely volt mindkettő.
Amiért múlt időben beszélek, az a jó egy héttel ezelőtt ezen a tájon eltöltött majdnem két nap.
Eredetileg a Kocsonyafesztivál volt tervben, elmaradásának hírére úgy döntöttünk, ha már szabadság, és ha már szállás is van, turistáskodunk kicsit.
Péntek délután a miskolci városnézésünk olyan hamar végetért, hogy a parkolóóránk sem járt le, Miskolctapolcán pedig talán a strand építésének zaja miatt egy fia mókust sem láttunk.
Másnap délelőtt Lillafüredre látogattunk. Talán a hirtelen jött tavasz és olvadás miatt nem volt még idő rendbe rakni a kirándulóhelyet, mégsem érzem úgy, hogy ez elfogadható magyarázat lenne a rengeteg szemétre, műanyagpalackra, építési törmelékre amibe lépten-nyomon belebotlottunk.
Körülbelül egy órát töltöttünk itt, és csalódottan távoztunk. A közeljövőben biztosan nem tervezek kirándulást a környékre.
Azért, hogy mégse legyen ilyen szomorú a történet vége, megosztom azokat a fotókat, melyeket Lillafüreden, a “csak a szépre emlékezem” jegyében készítettem.
Klikkelj a képre.
KLIKK