Csúszós pálya

Valami olyasmit írtam tegnap, hogy nem lesz könnyű a döntés a két kiválasztott program között, melyek egy időben kezdődnek.
Indulás előtt még megnéztem a programot, mert voltak már apró változások korábban mondjuk az eső miatt. Tegnap nem esett.
Értetlenül várakoztam tehát a Házasságkötő előtt, míg kiderült, csúszik a kezdés negyed órát, és utána is lesznek változások. Szóval pont megnézhettem volna a másik kiválasztott műsort (az nem csúszott), ha nem csak a helyszíni technikus tud a változásról. A fesztivál honlapja egyébként még most sem…

Így történt, hogy a későbbi szereplők érkeztek sorra, és egy focista került a nézők és az előadó közé, – szerintem – zavarva az előadást.
Tudom, ma Magyarországon nem lehet rendezvény foci nélkül, de mégis…
A másik tegnapi várva várt a RRRrrrr előadása volt. A múlt évi Gyaloggalopp után az idei feldolgozás is szenzációs volt. El nem tudom képzelni, hogyan lehet ezt három nap alatt összehozni?

Külön elismerés az összes bátor szereplőnek, akik szép számú, aktív közönséget vonzottak a Városalapítók szobrához.
Remélhetőleg a Hölgykoszorú is eljut egyszer oda, hogy tisztelve mások munkáját, tíz perccel műsoruk vége után nem úgy kell lerimánkodni őket a fellépés helyszínéről.

Nem szóltam még az időjárásról. Talán röviden annyit, hogy a nagyszínpad előtt a kolléga meglepve kérdezte tőlem: Kabát? 🙂
Szóval nincs meleg esténként, és ez tegnap hagyott is némi nyomot a lócasorokon. Az üres első sorok mellett a kedvencem a hátsó padsorból távcsővel színpadot néző volt.
A Fanfara Complexa műsora alatt így most elmaradt a táncház, de a zenét így is sokan élvezték.

Ma – csak úgy pontos időpontok nélkül – a Langaléta Garabonciásokat ajánlom négy körül, várhatóan a Kossuth téren.
A Városalapítók szobránál a Zenith és a Tiergarten zenél majd, a sétálóutca végén lévő üzletháznál pedig a Cserge zenekar. Bár innen tegnap estére eltűnt a színpad…
A nagyszínpad pedig Szalóki Ágit és – ahogy a képen látom – igen neves zenészekből álló zenekarát fogadja.
Csak ne essen!