A közösségi oldal hatalma

Pár éve, mikor úgy döntöttem, hogy a blogom mellett a Facebook irányába is nyitok, semmilyen különös szándék nem vezetett. Inkább csak igyekeztem élni a gyors információhoz jutás lehetőségével.
Azóta sokat változott a világ. Megtanultam szűrni a gyors információkat, és igyekeztem nem függővé válni, inkább csak használni a közösségi oldal lehetőségeit. Mert vannak jó lehetőségek benne, és persze éppúgy el is lehet veszni ott.
Jelentős szerepe lehet a számomra fontos dolgok terjesztésében, de ugyanakkor el is terelhet embereket a blogom olvasásától. Illetve nem biztos, hogy elterel, csak az én szűrőmön át érkezhetnek oda az ismerősök.
Az elmúlt héten minden nap a VIDOR Fesztivált ajánló, előre ütemezett írások jelentek meg képeskönyvemben, mellőzve ezáltal a napi aktuális eseményeket. Több okból a facebook-os megosztások is elmaradtak, mint ahogy – talán pont ebből adódóan – a like-olások is.
A blogoldal látogatottsági statisztikájából azért látszik, hogy van, aki akkor is jár a blogon (természetesen nem tudom, hogy ki), mikor nem jelenik meg az ajánlás a közösségi oldalon, de az is látszik, hogy ha igazán széles körben akarom hirdetni az igét (meg az alanyt, állítmányt, és a többieket 🙂 ), akkor igenis használnom érdemes a Facebook lehetőségeit.
Most tehát itt van minden, amit a VIDOR témában az elmúlt napokban írtam. 😉 Képnek pedig a két évvel ezelőtti nagy VIDOR-kedvenc, a pillangó.