“Rövid” ajánló a hosszú hétvégére

Nem biztos, hogy valóban rövid lesz az ajánló, bár a nyíregyházi rész tényleg nyúlfarknyi sajnos, inkább a környék történései töltik most az oldalt.
Ma este a Móricz Kertben a jó country zene kedvelői nézhetik meg a No Techno Country Band koncertjét. A rendezvény ingyenes, és remélem, a csapolt sör is iható már.
A pénteki események közül inkább a Tiergartan Dalműhely nyírbátori koncertjét ajánlom.
Indul még a SóstóSerfeszt is Nyíregyházán, de ez nekem inkább a pár évvel ezelőtti, mások által színvonalasra szervezett koncerthétvége utánérzésének tűnik, a fellépők pedig kilóra sem érik el az akkori szintet. Így inkább meghagyom magamnak a korábbi szép emlékeket, bár más környezetben szívesen látnám az Ocho Macho-t. A linken az oldal közepe táján találod a részletes programot, ha Vastag Csaba koncertjére készültél, olvass figyelmesen.
A szombat végre elhozza azt az eseményt, amin szívesen veszek részt.
Volt egyszer egy KGST Party, ami egy évtizedig meghatározta az augusztus végi napok programját, és egy olyan baráti társaságot kovácsolt össze, akik akkor is találkoznak, ha NINCS találkozó.
Továbbra is kicsit távol maradva Nyíregyházától egy másik fürdős esemény, a Nap Strand Szépe vetélkedés. Az utóbbi időben Nagykállóban számos olyan esemény zajlott, amire érdemes figyelni. Bár ez a mostani kívül esik az én érdeklődési körömön, biztosan van, aki szívesen ellátogat az rendezvényre. A korábbi jó szervezések tudatában úgy gondolom, most sem fog csalódni.
Van egy másik szombati esemény, ami szintén nem nyíregyházi ugyan, de szívesen ott lennék, ha nem ütközne másik programommal.
Debrecen rockzenei élete immár ötven évre tekint vissza, és ma is számos kitűnő zenét (jól) játszó banda színesíti a debreceni éjszakákat. Szombat este a Kuttya, a Stickmen és a Cube látható a debreceni Roncsbár színpadán.
Debrecenben ezekben a napokban egyébként is nagy a forgalom. Az augusztus 20-i Virágkarnevált megelőző napokat évek óta számtalan rendezvény kíséri. Ezévben a PG Csoport koncertjét tervezem megnézni.
És ha már huszadikánál tartunk, végre ismét Nyíregyháza, és a Múzeumfalu. Ezen a napon számos újdonsággal, programmal, friss kenyérrel, és ingyenes belépéssel várja vendégeit ez a remek hangulatú hely. A linken bővebbet is megtudhatsz.
Nyírpazony már múlt évben is arról híresült el, hogy a nyíregyházi rendezvényt messze felülmúló színvonalú fesztivált szerveztek. Idén még könnyebb dolguk lesz. Érdemes azt a pár kilométert megtenni Nyíregyházáról. Én a Múzeumfaluból ide készülök. (Pataki Attila fellépését mondjuk kihagyom ;))
Feltűnhetett, hogy nem említettem még a nyíregyházi Romkertet. Most jött el az ideje, hogy ajánljam a Nyughatatlan utcabálját.

Ezzel jól bele is lógtunk a következő hétbe, már csak egy fotó hiányzik.
Legyen mondjuk a Kuttya Fesztiválról a Stickmen koncertképe.