Csillag a vasfüggönyön

Furcsa kettősség jellemzi a mai ajánlóm tárgyát.
Se nem koncert DVD, se nem dokumentumfilm. Illetve inkább mindkettő.
Miközben koncert részleteket látunk, barátok, zenésztársak, hozzátartozók beszélnek Bencsik Sándorról, a korról, amiben élt, és meghalt.
A Nagy P. sorozatban megjelent Bencsik Sándor – Csillag leszel DVD igazi hiánypótló mű. Szerte az interneten számtalan forrás található Samuka sorsáról, ez azonban egy nagyon jól összefogott mozi. Talán elbírt volna egy kicsit bővebb tartalmat is, de ez a kincs így is méltán került fel a polcomra.
A másfél órás anyag az 1973-as diósgyőri Popfesztivál képeivel indul, majd Samu édesanyja mond néhány kedves szót. Mosolyogva, hatalmas szeretettel.
A P. Mobil, P. Box, Gitárpárbaj dalrészletei közben szólalnak meg a kiváló gitáros életének résztvevői, kísérői.
Kicsit féltem tőle, hogy a Lóri és a többiek között fel-fel lángoló harc rányomja a bélyegét erre a lemezre is, de szerencsére sikerült a szereplőknek túllépni a kicsinyes személyeskedésen, így a korongon éppúgy énekelhet Vikidál is, mint Tunyó, vagy Bill.
A kép teljes. Akik éltek akkor, akik voltak koncerteken ebben az időszakban, felidézhetik azt a szomorú, de mégis vidám korszakot, akik pedig csak később, esetleg csak most találkoztak ezzel a felvétellel, kicsit visszautazhatnak az időben, és talán bánkódnak is, hogy nem lehettek részesei ezeknek a koncerteknek.
Előkelő helye van a DVD-nek a polcomon.
Azt gondolom, ide most fotó helyett egy videót érdemes csatolnom.