Receptre mindenkinek!

Kicsit bajban vagyok, mert kellene pár rokonértelmű szó a remek, fantasztikus, parádés, kiváló, páratlan, fergeteges mellé, hogy ne kelljen ismételnem 🙂
Az X-Café tegnap estéjére bármelyik szót is írom le, kevésnek érzem.
Azt gondolom, egy olyan életmű áttekintésére, mint a Zombor Szabié nagyon kevés egy este – mondjuk ezért is igyekszem látogatni bármelyik formációjának fellépéseit -, de a tegnap estébe mégis belefért a visszatekintés, a könnybe lábadt szemű emlékezés, és az előremutatás is. Nem tudom hogy csinálja Szabi, de sikerül neki mindannyiunk szerencséjére.
Érkezésünkkor a jókora tömegen túl Kónya Levente József fogadott a színpadon. Fantasztikus ember, imádom, mikor egy szál gitárral beáll a mikrofon mögé, és kitalálja, mit szeretne hallani a közönség. Remek felvezetése volt ez a következő zenekaros koncerteknek. Kicsit több Kispált kell hallgatnom… 🙂

Mindig elcsodálkozom, hányféle zenei stílusban mozog otthonosan Szabi. A Bitlisz igazi meglepetés volt számomra. Nem annyira az én zenei világom, mégis a székhez kötött, és egyszer csak azt vettem észre, hogy ismerős dallamok érkeznek. Talán elkalandoztam, de ez már a Psyche volt, és nagyon jólesett a fülemnek újra hallani ezt a zenét.
Persze az ember elolvasgatja az esemény eventjét, és oda is figyel a bevezetőre, így aztán tudja, hogy mindjárt Melounge. Bevallom, nagyon bánkódtam, mikor a Minibar Band elbúcsúzott, és nagyon várom, Mesi hol, milyen formációban fog ismét a látóterembe kerülni. Nagyon hiányzik ez a hang a koncertélményeim közül, éppen ezért nagyon örültem, hogy a születésnapra újra kaptunk kis Melounge-t. Ráadásul annyira parádés volt ez a koncert, hogy nem tudom szavakba önteni. Ennyire felszabadultnak régen láttam Mesit, és ez úgy sodorta magával a közönséget, mint egy hurrikán.
Ami ezután következett, az maga volt a csoda. Szabi elmondta, hogy hosszú ideje készülnek egy olyan formációval, amiben méltó szerep jut Mankó Évinek. Hát ez a munka meghozta gyümölcsét. Az állam leesett a Karmapirin zenéjétől, Évi énekétől. Most legszívesebben itt megismételném az első bekezdés összes jelzőjét. Remélem, nagyon sokat fogom még hallani ezt a formációt.
Ez az este egy olyan születésnap volt, ahol az ünnepelt, és barátai adtak felejthetetlen ajándékot. Köszönöm.

Hellmusic X-café