40/25

Fenti számok nálam kicsit másként alakulnak, de az igaz, hogy én is 15-16 évesen vetettem bele magam Nyíregyháza zenei életébe. Igaz, én nézőként, szerintem mindenki nagy szerencséjére. 🙂
Akkoriban létezett egy Ifjúsági Park Sóstón, ahonnan az éjszaka közepén sokkal jobban szerettünk besétálni, mint a zsúfolt nyolcason nyomorogni. A remek színpari produkciók után hazafelé kevésbé remek, de igen jó hangulatú utcai éneklés és a friss erdei levegő, a még otthon is fülemben doboló zene… De szép is volt.
És persze nem csak a Ifipark volt, ahova érdemes volt betérni, hiszen szerencsére Nyíregyháza mindig is bővelkedett jobbnál jobb zenei formációkban, számos zenei klub működött, és néhány szórakozóhely is helyt adott a remek zenéknek.
Úgy tűnik, idén ismét megindult egy folyamat, és Nyíregyháza nevét lassan újra országosan emlegetik majd, mint remek koncertek helyszínét.
Ezen a pénteken azonban egy olyan pályafutást tekinthetünk át, amely országosan is szinte páratlan.
Szüret Utcza, Hétfő Este Blues Band, Melounge, Psyche, Coconut Deathz, Karmapirin, Bitlisz, Prémvadászok, – valamit biztosan kihagytam -, és egy név, mely összeköti ezen formációkat, Zombor Szabolcs.
Szabi ma ünnepli saját születésnapját, pénteken a Hellmusic X-café színpadán pedig hozzácsap egy 25-öst, ami a zenészi pályán eltöltött időt jelenti.
Fantasztikus bulinak ígérkezik, mindenképpen érdemes eljönni!
Ja igen, és Szabi! Boldog szülinapot! 😉