Túl a felén

Még alig kezdődött el, és máris kifelé haladunk a VIDOR Fesztiválból. Ebből is látszik, el tudnám viselni hosszabb távon is 🙂
A szerdai ajánlóm egy rendszeresen visszatérő vendégről, egy régen látott, hallott formációról, egy hétfőn elnézettről, és egy számomra meghatározhatatlan zenei irányzatról szól.
Előtte azonban ma is linkelem a teljes napi programot. szerk.: nézd meg indulás előtt, mert változtak az időpontok, helyszínek.
És akkor lássuk, kiket ajánlok én mára?
Az Artézis triót pár éve fedeztem fel, és azóta néha, igen ritkán láttam őket játszani. Emlékeimben azonban csupa jó maradt meg zenéjükről, így most jó szívvel ajánlom őket. Délután négytől fél öttől, és hattól láthatod őket a Városalapítók szobránál.
Szombathely nagyon sok remek zenekart, zenészt adott az országnak, a VIDOR Fesztivál visszatérő vendégei mégis a világhírű Szombathelyi Kötélugró Klub tagjai.
Idén biztosan meglepődnek majd, mert múlt évi fellépőhelyükön ma víz lövell a magasba olykor, de biztosan úrrá lesznek ezen a problémán is. Négytől és öttől öt óra tíztől láthatod őket szerk.: a házasságkötő előtt.
Hétfőn a Kaláka koncert közben, a nagyszínpad sarkánál ismerős arcokat pillantottam meg. Természetesen kielégítettem kíváncsiságomat. Az ismerősök más-más formációkból voltak ismerősek, elmondásuk szerint moldvai, gyimesi, és felcsíki táncos–zenei produkció várható tőlük ötkor és fél hétkor az üzletház melletti színpadnál. Ők a tíz éve működő Sugalló zenekar.
Az esti nagyszínpados műsor pedig igazi zsákbamacska számomra. Jónéhány megosztós videót megnéztem, és annyi látszik, hogy van egy különleges hangú énekesnő, zeneszerző, satöbbi, Szirtes Edina “Mókus”, aki több formáció műsorát színesítette már, és ezek közül az egyik zenekar, a Harmonia Garden. Meglátjuk este hétkor.
Utána pedig Sose halunk meg. Legalábbis a filmvásznon.