VAN az a zenekar

Van az a zenekar, akinek bánkódom a kihagyott koncertje után. A VAN az a zenekar.
Sajnos elég régen láttam, hallottam már őket, így különösen örültem neki, mikor a sors úgy hozta, hogy szombaton jó időben voltam jó helyen.
Juniálist rendeztek Debrecen egyik lakóövezetében szombat délután, és szerencsémre a kötelesség pont ezen a napon szólított Debrecenbe. Így munkám végeztével már rohanhattam is a helyszínre. A rohanás olyan jól sikerült, hogy pár perccel a VAN zenekar színpadra lépése előtt már a játszótéren voltam.
Így a mai fotóalbumom ifjú néptáncosok képeivel indul.

A VAN zenekar zenéje jó ideje belopta magát a szívembe, és múlt évben talán ezért is figyeltem nagy aggodalommal kisebb átalakulásukat. Nagyon sajnáltam volna, ha ez az értékes zenét játszó társaság megszűnik létezni.
Szerencsére nem így történt. A szombati koncert volt az első számomra, mikor az új felállásban hallhattam zenélni őket. Nem csoda hát, hogy nagy várakozással tekintettem a találkozás elé. Az új tagokat más formációkban már hallottam muzsikálni, énekelni, így tudtam, nem csalódhatok.
A régi dalok kicsit másként szóltak, mint ahogy megszoktam, hiszen Karosi Roland helyét Vígh Éva vette át az énekesi poszton, és Kiss Ernő hangzásban is megmutatta, milyen hangszer a ciszter 🙂 (múlt év elején értetlenkedtem a zenekar honlapján, hogy mi is az).
Szóval néhány középkori hangszer még érkezett a zenekarba, ami kicsit lágyabb hangzást eredményezett szerintem, de nagyon tetszett így is. És persze ahol kellett a keményebb hangzás, ott előkerült egy másik gitár, így olykor hendrixes futamok is felcsendültek.
Imádtam az instrumentális számokat, örültem, hogy nem felejtettem el a Szelek szárnyán szövegét, és jó volt a koncert vége felé megpihenni a füvön a zenekarral szemben, és hallgatni az új dalt.
Nagyon örülök, hogy végre sikerült ismét eljutnom a koncertjükre, és remélem, ez hamarosan megismétlődik.
Készítettem néhány képet, miközben többször körbejártam a játszóteret, és nagyon jól éreztem magam. Ezeket láthatod, ha klikkeltsz az itt lévőre.

KLIKK - VAN koncert és Juniális Debrecen 2012