VIDOR X.

Tizedik évéhez érkezett a VIDOR Fesztivál, és az ilyen kerek évfordulók mindig magukban hordozzák a “nagyot markolás” lehetőségét. Sajnos idén a programfüzetet forgatva a korábbi évinél szerényebb szabadtéri nagyszínpadi program várható. Én titkon azt remélem, azért idén is lesznek több helyszínen délutánonként fellépők, mert a Vidámság és Derű ORszágos seregszemléjéhez ez a hangulat már nagyon hozzá nőtt. Persze ehhez az kell, hogy ne essen. Van számtalan helyi, környékbeli tehetség, akik bizonyára szívesen megmutatnák magukat a várhatóan szép számú érdeklődőnek, és egyáltalán nem mindegy, milyen szájízzel távoznak a vendégek. Ahogy nézegetem, lesz néhány olyan fellépő a nagyszínpadon kívül is, akiket ismerősként üdvözölhetek.
Én idén is ott leszek a belvárosban minden nap addig, míg jól érzem magam, és igyekszem fényképezni is.
A napi program itt nálam úgy alakul, mint a korábbi években. Reggel aznapi beharangozó és előző napi rövid beszámoló.
Ennek megfelelően lássuk a mai programot.
A megnyitót követően este 7 után pár perccel a fesztivál 2008-as vendége, a Muzsikás együttes nyitja az idei évet. Talán idén is táncosokkal, vendégművészekkel.

Ma lesz második koncert is a nagyszínpadon.
…amit műveltek a színpadon akár egy sikeres zárókoncertnek is elfogadott lenne.
Majd … ha látod az albumot, feltűnik, hogy percekre léptem el a színpad elől, aztán már loholtam is vissza. Mindig történt valami, ahogy mondani szokták, a lelküket is kitették az előadók. A közönség pedig méltán volt hálás.
” – írtam 2009-ben az Acquaragia Drom fellépéséről.
A most következő dalra emlékszem ma is. A koncertjük vége felé volt, és a közönség hasonlóan tombolt.
Sokat várok ettől a koncerttől.