Szentfazekak

Azt hiszem, nem lehet elképzelni akkora lovat, amelynek nem lehet átesni a túloldalára.
Nehezen tudok bármilyen médiát, médiumot elképzelni az erkölcsösség mintaképének. (Ez persze nem csak a médiára érvényes, de ez egy másik történet.)
Most konkrétan a népszerű videomegosztó tetszeleg az erkölcscsősz szerepében. Hát lelkük rajta…
A konkrét történet nem világrengető, de sajnos egyre divatosabb ma álszentet játszani.
Nyilván szíve joga eldönteni egy kereskedelmi bármelyik lapnak, mit enged megjelenni felületén, és mit nem.
És talán nekem is szívem joga, hogy erről nyilvánosan véleményt alkossak.
Tudom, azt írtam fentebb, hogy konkrét…
Az év első reggelén írtam pár sort, melyben érintett volt egy olasz – mondjuk – énekesnő. Akkor odalinkeltem egy videót is, mellyel a nyolcvanas években igen népszerű volt. Valószínűleg leginkább ennek is egy jelenete miatt. No, tegnap valahogy ehhez a bejegyzésemhez jutottam, és megnéztem a linkeket is. Ebből született a mai írás.
Azt el tudom fogadni, hogy bizonyos videókat szerzői jogok miatt letiltanak. Azt már kevésbé értem, mikor olyat olvasok, hogy “az ön országában”, mert ezt igazán aljas üzletpolitikának tartom, dehát üzlet az üzlet.
Amit viszont most láttam, azon igen jót röhögtem.
Ezt a videót eltávolítottuk, mert megsértette a YouTube meztelenséget vagy szexualitást bemutató videókkal kapcsolatos irányelvét.
Sajnáljuk.

Ide írom, hogy forrás: YouTube, mert ki tudja 🙂

És akkor jöjjenek a linkek. A januári írásom, Sabrina honlapja, ahol ugyancsak érdekes fejleményként az énekesnő saját videóit tiltatták le néhol, viszont a Boys (merthogy erről a klippről van szó) fent van, és a Wikipédia szócikke, melyen láthatod a klippnek azt a pillanatát, ami sérthette a megosztó irányelveit.
Azt hiszem, ez kicsit röhejesebb, mint annak idején a Duna tv-n a 18-as karika a Tankcsapda koncertjén, bár azon is igen hosszú ideig vigyorogtam.
Azért mégiscsak jó, hogy van, aki véd bennünket…