Ovis módszer

Ma délután ismét végigterelnek párszár fociszurkolót városunkon. Forgalom elterelések, útlezárások, és minden bizonnyal balhé is. Rengeteg fölöslegesen dolgozó rendőr, majd felháborodott szurkolók.
Láthatod, nem gondolom, hogy ez így van jól.
Milliókat költ a város egy olyan sportra, amely lassan már csak a balhéról szól, miközben elvonnak pénzeket olyan sportolóktól, akik valóban a sportot gondolják komolyan.
Persze nem vagyok foci ellenes, régebben (nagyon régen) többször is voltam focimeccsen, nézőként. Azt azonban nem tartom elfogadhatónak, hogy azért borítsák fel egy város életét, mert néhány részeg barom nem tud más szórakozást találni magának, mint a randalírozást.
Pedig egyszerű lenne a dolog.
Szurkolók érkeznek, a városban fokozott rendőri jelenlét, de nem kísérgetnék őket. Aki megsérti a normákat, előállítani, és becsukni pár hétre, míg megkeresi a költségét a balhéjának.
Ha balhé van, a meccs automatikusan elmarad, a jegybevételből mondjuk mentőautót, kórházi berendezéseket vásárolnak, egy fillér nem marad a klubnál, és egy fillért sem fizetnek vissza senkinek. A mindkét klub visszafizeti az önkormányzatnak az adott időszakra kapott támogatást, megtéríti a rendőri készenlét költségét.
Ovis módszer? Lehet. De ez illik az ovis szinthez.