A legpörgősebb

Folytatva a visszatekintést kijelenthetem, hogy a legmozgalmasabb múlt évben is a harmadik negyedév volt.
Nyíregyháza életében olyan jelentős események jellemzik ezt az időszakot, mint a Vidor Fesztivál, a KGST Party és természetesen a Múzeumfalu talán legjelentősebb eseménye, a Kóstolja meg Magyarországot.
A 8. KGST Party akkora buli volt, amilyenre a programok jó részét előre ismerve sem számítottam. Új helyszínen, Sóstón, a Park Hotelben gyülekeztek a keleti járműcsodák olyan környezetet biztosítva a résztvevőknek, amelyre biztosan kevesen számítottak.
Újdonság volt 2010-ben, hogy voltak “vizes” versenyszámok, rengeteg koncert, és egyéb műsor zajlott a színpadon, és egy nagyon különleges esküvő is lezajlott. Emellett persze a korábbi években megszokott események is zajlottak. A városon átvonuló 200 fölötti jármű múlt évben is elkápráztatta a város lakosságát, és az események koronájakért egy autó is kisorsolásra került.
Órákig mesélhetnék még erről, de ezt megtettem múlt évben, ITT össze is gyűjtöttem neked a hosszú téli estékre 😉 és remélem idén, a 9. KGST Partyról is órákig mesélek majd idén.
Már a KGST Party is kötődött idén is a Múzeumfaluhoz, itt volt ugyanis az esküvő, de volt ám saját rendezvényük is szép számmal.
A parádés Jász lakodalom, amelyhez alig találtam szavakat, hiszen a rekkenő hőségben olyan több órás, páratlan élményt nyújtó műsorban volt része a kilátogatóknak, amely biztosan örökre beíródik emlékezetükbe.
És persze nem szabad elfelejtenünk a hagyományos Kóstolja meg Magyarországot! rendezvényt sem. Ez egy évről évre visszatérő országos hírű, és vendégkörű “főzőműsor”, ahol nem csak megkóstolni lehet a különleges ételeket, de maguktól a készítőktől, és a hagyományosan évről évre megjelenő receptfüzetekből az elkészítéshez is segítséget kaphatunk.
Ha már Sóstón járunk, meg kell említsem az 500000. látogató fogadásán is túllévő, látványosan megújult Nyíregyházi Állatparkot is. Itt is tettem egy egész napos sétát, és most is úgy gondolom, nem jártam mindenhol. Természetesen erre az évre is tervezek Sóstó ZOO látogatást.
Mindenképpen szót érdemelnek azok a szervezetek is, akik megunt, kidobott, elkóborolt állatkedvencekről igyekeznek gondoskodni. Ebben a negyedévben ünnepelte 10. születésnapját a Pets’ Care Állatvédő Segélyegyesület, akiket és is, és szerencsére egyre többen PCAS néven emlegetünk, és ebben a negyedévben volt az ugyancsak több éves hagyományra visszatekintő Fesztivál az Állatokért rendezvény az Állatbarát Alapítvány rendezésében.
Bár már elég hosszúra nyúlt a mai mesém, mégsem szeretnék szó nélkül elmenni a VIDOR Fesztivál mellett, hiszen ez a rendezvény is országos hírnévre tett szert, és bár 2010-ben az időjárás nem fogadta kegyeibe, így is parádés koncerteket láthattunk, és akkor csak a fesztivál ingyenes részéről beszéltem. Ez az egy hét minden évben különleges szerepet kap életemben, ha tehetem, szabadságom egy részét erre az eseményre tartogatom. Nem tudom megállni, hogy ne emeljek ki néhány nevet a fellépők közül anélkül, hogy a többieket megbántanám. Vendégünk volt a Napra, a Csík Zenekar, de ki kell emelnem Bassekou Kouyate csapatát is. Természetesen ezeket az eseményeket is csokorba fogtam neked és a rendezvények, szervezetek honlapjainak linkjeit is megtalálod – idén jobb oldalt 😀 – a Linkek között.
Ezt a negyedévet egy olyan képpel zárom, amely egy kutyust ábrázol. Ő, hogy a PCAS-osok szlengjét használjam, gazdis lett a múlt évben.

PCAS szülinap