Mulatozás

Illetve talán helyesebb lenne, ha mulatozás és kedvcsináló lenne a cím, mert a mai képvetítés és élménybeszámoló mellett egy hétvégén, Nyíregyházán megrendezésre kerülő eseményhez is szeretnék kedvet csinálni.
Haladjunk sorban.
Helyszín Nyíregyháza, Múzeumfalu. Az időpont augusztus 14. Az esemény lakodalom.
Közel tíz éve minden évben rendeznek hasonló eseményeket. Volt már nyírségi, szatmári, matyó és palóc lakodalom, idén pedig a jász lakodalom került sorra a Jászsági Hagyományőrzők előadásában.
A rekkenő hőségben több órán keresztül folyt a ceremónia gyönyörű, hagyományos ruhában. Én nagyon örültem, hogy rövid nadrágban lehettem 🙂
A rendkívül látványos műsor az előkészületektől a lakodalmi vacsoráig került bemutatásra, ennek megfelelően ma igen sok képet nézegethetsz.
Szerintem érdemes.

És ugyancsak érdemes lesz most pénteken, és/vagy szombaton is ellátogatni a Múzeumfaluba, mert egy másik nagy hagyománnyal rendelkező, igen kellemes időtöltést, és komoly lakomát biztosító esemény várja a látogatókat.
Az esemény nem más, mint a Kóstolja meg Magyarországot! című látványosság, ahol idén is több főzőcsapat érkezik a környező országokból és természetesen hazánk különböző tájairól, kiemelt vendég pedig Ecuador.
A belépőjegy idén is tartalmaz kóstolójegyet, és vásárolható még a Múzeumfalu területén is.
Találkozzunk ott szombaton, addig meg nézegess lakodalmas képeket! 😀