Második félév

Elérkezett az ideje a múlt évi visszatekintés következő részének.
A második félév sokkal változatosabb, eseménydúsabb volt anélkül is, hogy sikerült volna nyaralni valahol.
Mondjuk elég rosszul indult, mert szinte egész júliusban nélkülöznöm kellett kedvenc objektívemet, amely egy ártalmatlannak tűnő fotózás idején adta meg magát. Sajnos őt azóta is nélkülözöm, mert olyan irreális összeg lenne a javítása, amit nem vállalnék be. (Ha érdekel valakit, keressen. 🙂 )
Szóval megindult az új objektív utáni hajsza. Végül az utolsó utáni pillanatban nem kevés körömrágás után sikerült egy remek példányt vásárolnom.
Lakodalomra készülni mindig is izgalmas, még akkor is, ha nem én vagyok az áldozat vőlegény.
Nem csoda hát, ha kora reggel ott voltam a helyszínen. A helyszín a Múzeumfalu volt, az apropó pedig az új objektívem vizsgája, és persze a palóc lakodalom.
Aztán jöttek sorra az események.
Huszártalálkozó, KGST Party és a Vidor fesztivál. Imádtam az új objektívet, remek volt vele dolgozni, bár a félhomályt nem igazán szerette. Számomra azonban ez a maximálisan elérhető árkategória.
Elérkezett a szeptember, és a Kóstolja meg Magyarországot! a Múzeumfaluban.
Kora délután egyszer csak megállt a szép új objektívem.
– Pedig csak két hónapos! – csodálkoztam együtt az ügyfélszolgálatos lánnyal a szervizben.
Aztán végig gondoltam, hogy ez idő alatt körülbelül 7000 expo került bele. Persze azért nem kellett volna meghalnia.
Szerencsére viszonylag hamar megjavították, csak kisebb események múltak el nélküle. Közben tettem egy kis kirándulást a manuális objektívek világába. Nem volt tanulságtól mentes…

A múlt év úgy alakult, hogy az év végére csúsztatott nyaralás is elmaradt, és sok-sok koncert is kimaradt jórészt a lustaságom miatt. Amit nagyon sajnálok, az az Óperentzia Inter Cafeban tartott koncertje volt. Itt azonban korábban remek Vörös István szóló koncerten vettem részt. Szóval összességében jó hajtós, remekül szórakozós volt az év második fele.
Van pár album, amit nem osztottam meg még ebből az időszakból.
Ezek következnek nemsokára, mert azért nem említettem meg mindent a múlt évből. 😉