678

Vagyis “A távoli számítógép nem válaszol”.
Szóval idén egy újabb kategória indul el. Lassan mindegyikben lesz egy-egy bejegyzés 😉
Don Quijote-nak kezdem érezni magam. Múlt évet végigküzdöttem a két ingyenes szolgáltatóval, de legalább a domain működött, csak hol ide, hol oda kellett irányítgatni. Ezt már akkor untam, meg az sem igazán öröm, hogy azt kell nézegetni, mi él éppen.
Idén – mostmár mondhatom – elindult az új, reklámmentes tárhelyen képeskönyvem idei kötete. Nem volt zökkenőmentes, de megy.
Nem kellett két napot várni a következő akadályra.
Tegnap dél körül volt egy áramszünet, amely az egész környékünket érintette. Mikor visszatért az áram, nem tért vissza az internet, ellenben az utca túloldalán lévő matávos házikón üvöltött a sziréna.
Végigpróbáltam az ilyenkor szokásosat: modem ki-be, gép újratölt, ilyesmi, aztán telefon az ügyfélszolgálatnak.
A kezelő több, mint 20 perc után jelentkezett. Elmeséltem a történteket, aztán következett az, amiről nem is álmodtam.
Nyilvánvaló volt, hogy semmiféle eszköze nincs a vizsgálathoz, de van egy remek protokoll. Végigcsináltuk. Nagyjából fél óra volt, szerencsére van tartalék gépem, amin kísérletezhettünk. Megtudtam, amit korábban is gondoltam. Nem nálam van a baj.
Elbúcsúztunk, vártam.
Nem szedtem szét a tesztkörnyezetet, és este 6 körül elvesztve türelmemet újrahívtam az ügyfélszolgálatot, de mostmár a műszaki segítséget választottam.
Ekkor csak 10 percig hallgattam zenét, és itt már nem biorobot (nem bántás, neki ez a dolga) volt, hanem gondolkodó ember.
Neki is elmondtam az áramszünet-matávházsziréna sztorit.
Annyival jutottunk előrébb, hogy megerősítette, nem nálam van baj, szól a műszakisoknak, de este már ne számítsak semmire.
Ekkor azt gondoltam, ismét szól…
A délben összerakott tesztkörnyezetet beállítottam, hogy néha próbálkozzon, aztán kedvenc Lines-ommal (ingyenes, letöltheted ;-)) játszogattam.
Vagy 10 perce golyóztam, mikor kapcsolódott a tesztgép. Tényleg nem nálam volt baj…
…és úgy tűnik, az hiányzott a javításhoz, hogy szóljanak a műszakisoknak.
De vajon mikor szóltak volna, ha nem telefonálok újra?…