Krúdy Karácsony

Ismét megvalósulni látszik az egyik olyan rendezvény, amit biztosan nem csak én hiányoltam megszűnésekor. No, ez nem volt túl szép indító mondat, de még a fele KV-mnál tartok :-)
Szóval idén ismét van Krúdy Karácsony Sóstón.

Hogy miért örülök ennek ennyire? Mert a hely adottságai miatt egy olyan hangulatot képes hordozni, amelyet a belvárosban lehetetlen megvalósítani.
Igaz, itt is vannak árusítóhelyek, szépek, fából, de valahogy itt mégsem érzem azt a görcsös eladni akarást, mint a Kossuth téren fagyoskodó kereskedőknél. Ráadásul az idei Kossuth téri vásár nekem eléggé zsibvásárosnak tűnik. De erről majd máskor, most örüljünk a sóstói rendezvénynek!

Nagy várakozással indultam idén is Sóstóra. Kicsit meglepődtem, mikor kiértem. A faházak jó része zárva volt, és a téren sem voltak sokan. Aztán körülnézve vakuvillanásokat láttam a Krúdy Hotel (ígyhívják most vajon?) Vigadó nagytermének ablakából, és rájöttem, előbb a protokoll, aztán a hangulat ;-)
Elindultam tehát hangulatképezni. Közben a színpadon lement a protokollrész szinte politikamentesen, és következett a műsor.

A gyerekek igazán színvonalas előadással melegítették fel az összefagyott nézőket.
Hogy őszinte legyek, én több nézőre számítottam a nagy hideg ellenére is. Talán megint a hírverést okolnám. Illetve a hiányát. Amíg minden évben volt Krúdy Karácsony, valahogy benne volt az előkészületekben, hogy ide is megyünk. Most például hiányolom a színpad műsorának megjelenését bárhol is. (Ezt persze a Kossuth téri színpad mellől is hiányolom…)
Ma koradélután ismét megyek Sóstóra. (délelőtt van kis kevésbé ünnepi elfoglaltságom) Remélem, mára fellobbannak azok a tüzek, melyeket tegnap is hiányoltam, legyen az tábortűz, ahol a füstölődés mellett meg is lehet melegedni kicsit, vagy a gyertyák, mécsesek fénye, amelyek a karácsonyi hangulatot hozzák el a – remélhetőleg – szép számú megjelentek számára.

Addig pedig ezzel a pár képpel igyekszem kedvet csinálni a mai és holnapi sóstói látogatáshoz.
Természetesen a többi fotó is megjelenik majd egy album formájában, ahogy szokott, de ehhez kellenek a
mai képek is majd ;-)