Megláttuk

Vidor, nyitónap. A lufiröptetésre érkeztem, tehát időben. Nyomban össze is futottam ismerősökkel. Kis beszélgetés és már indult is az első koncert. Kedves lány, jó énekhang, tehetséges zenészek, hibátlan produkció. Így foglalhatnám össze pár szóban a nyitó fellépést. Valahogy nem tudott odakötni a színpadhoz. Azon vettem észre magam, hogy a színpad mögött bóklászom. Aztán újabb ismerősök, és már vissza sem tértem a nézőtérhez csak a következő produkciónál. Valahogy hiányzott az a pörgés, ami megvolt a 2007-es fellépéskor. Igaz, akkor kicsit más volt a zene stílusa is.

Ami viszont nagy meglepetéssel szolgált, az az Acquaragia Drom műsora. Nem tudom, mennyire volt érezhető tegnapi beharangozómból, hogy fenntartásokkal fogadtam a dicséretüket. Azt hiszem, le kellene szedni a YouTube-ról a videóikat 🙂 Szóval amit műveltek a színpadon akár egy sikeres zárókoncertnek is elfogadott lenne. Majd (mondom majd 🙂 ) ha látod az albumot, feltűnik, hogy percekre léptem el a színpad elől, aztán már loholtam is vissza. Mindig történt valami, ahogy mondani szokták, a lelküket is kitették az előadók. A közönség pedig méltán volt hálás. Csak egy adat, amit hazaérkezve, az órára nézve lestem meg: Fellépésükön az első képem 20:58-kor készült, az utolsó 22:54-kor, akkor már a közönség körében voltak. Talán egy alkalomra emlékszem a Vidor történetében, mikor az előadók lejöttek a közönség közé. Komoly táncmulatság volt 🙂

Most azonban nézzük, mi vár ránk ma? Egyrészt mától érdemes nem csak a főszínpadra koncentrálni. Emlékezzünk csak a múlt évben az Antré fellépésére! Szóval 15 órakor kezdődnek a műsorok a belvárosban. Most olyat teszek, amin sokat gondolkodtam. Annak ellenére, hogy megemlítem a színpadot a szarkofág üzletháznál és a bádogszökőkútnál, továbbra is hibának tartom, hogy az üzletház és az a szökőkút ott lehetnek… De lesz még fellépési lehetőség a Városalapítók szobránál, és a házasságkötő terem előtt is.
Este hétkor pedig a nagyszínpad veszi át a szerepet. Múlt évben a Prímástalálkozó hozta össze a különböző formációk zenészeit. Talán ennek sikerén felbuzdulva idén három roma zenekar lép egyszerre a Vidor színpadára Oláh Gipsy Allstars néven. Az este főműsora pedig a török klarinétos, Selim Sesler.
Most nem mondom, hogy meglátjuk 🙂