Majális

Furcsa dolog a sajtótájékoztató. Nyilván, aki tartja, úgy gondolja, valami fontosat akar közölni. Valami olyat, ami sokak érdeklődésére számot tart.
Mondom, úgy gondolja, aki összehívja.
Aztán látom a híradásokat. Némelyik ilyen eseményen hárman-négyen lézengenek. Tehát valakinek mégsem fontos, ami ott elhangzik. Vagy annak, aki meghirdeti – egy kipipálandó esemény -, vagy a meghívottak tartják érdektelennek a tájékoztatást.
Szerintem mindkét félnek komoly felelőssége van ez ügyben. Persze nem biztos, hogy ezek országrengető dolgok, de ha már csinálja az ember…
De miről is jutott ez eszembe?
Nézegetem a híradásokat, vajon hová is érdemes menni május elsején?
Persze titkon tudom, hiszen szinte ugyanazok a dolgok ismétlődnek évről évre.
Mégis meglep, hogy városunk egyik vezetőjének sajtótájékoztatóján a majális programjainak ajánlásából úgy kifelejti? a Múzeumfalut, mintha nem is létezne.
Persze tudom, Lagzi Lajcsival, meg a percnyi(mega)sztárokkal jól el lehet adni a majálist (is), de ha kicsit belenézek az általa ajánlott 4 helyszín programjába, látszik, hogy egy vándorcirkusz az egész. Szinte teljesen ugyanazok a fellépők mindenhol.
Legyen így, ha ez kell a NÉPnek. Nyilván egy ember egy helyen majálisozik, legalább nem marad ki semmiből.
Én mégis úgy gondolom, fontos lenne, hogy egy ilyen sajtótájékoztatón, ilyen körben legalább a nagyobb léptékű események kapjanak figyelmet.
Főleg úgy, hogy évek óta arról papolnak, hogy fejleszteni kell Sóstót.

Szerintem is.
De nem homokfövennyel, nem kövezéssel, betonozással a tó körül nem erdőirtással, hanem mondjuk a meglévő értékek megőrzésével, átgondolt, környezetbe illő turisztikai fejlesztéssel, vagy például a sóstói majális megemlítésével a sajtótájékoztatón.
Ez utóbbi például ingyen van…