Színes levelek

Míg van, aki arról álmodozik, hogy egyszer végre kijut a szép színes őszi erdőbe, vannak, akik mindent megtesznek, hogy ne kelljen a színes levelekkel bajlódni.
Sajnos ez egyre jellemzőbb Nyíregyházára 🙁
A belvárosban úgy kövezik le a zöld területeket, mintha az életük függne tőle, de a város többi része sem mentes a fanyüvőktől. Azt gondolná az ember, hogy sportolni a legjobb a friss levegőn, kellemes zöldben.
Úgy tűnik, téves ez a nézet. A Garibaldi utcán lévő teniszpálya elég közel esik a lakásomhoz, így még most is elég gyakran megfordulok arra. Korábban pedig szinte naponta elhaladtam mellette.
Kb. két éve kezdték megunni a teniszező urak, hogy holmi színes levelek ragadnak autójukra, miközben ők sportolni hajtanak vele.
Meg is történtek az első lépések ennek megakadályozására.
Aztán további lépések történtek.
Majd újabbak.
Egy időre más dolguk akadhatott a favágóknak. Gondolom, kapásból tudsz legalább két példát rá. Tegnap bevásárlás közben ismét elsétáltam a teniszpálya mellett. Illetve csak haladtam volna, ha nem küldenek át a másik oldalba. Ez nyilván az én érdekem volt, nem is vitatom. Ugyanis úgy vágták a maradék fák tetejét valamilyen darus emelőről, hogy a lehulló jókora darabok – ha eltekintünk a favágók gyakorlatától – teljesen véletlenszerűen hullottak alá. Mindenféle köteles biztosítás nélkül. A nagyobb bajnak mégis azt tartom, hogy aláhullottak…
Délután visszatértem fényképezőgéppel. Ha megnézed a fenti linkeket is,
láthatod, alapos munkát végeztek.