Megyezene

Látod, új kategória indult. Persze tudom, nem vetted észre, dehát pont ezért szóltam 😛
Talán a 2005-ös sörfesztivál volt az, amikor – na jó, inkább utána 😉 – elgondolkodtam azon, hogy ha ennyi jó zenét játszó csapat van, és láthatóan szívvel is játszanak, mi lehet az oka, hogy mégis alig van normális koncert a városban?
Hazudnék, ha azt mondanám, most tudom a választ, viszont azóta sok dolog világos lett.
Először is kiderült, sokkal több jó csapat van, mint gondoltam.
Másodszor az is kiderült, hogy az amatőr zenekarok ritkán kapnak gázsit a fellépésekért, sőt, van, mikor ők fizetnek, hogy játszhassanak.
Nemrégen zajlott az egyik helyi média úgynevezett tehetségkutató versenye, ami elég botrányos véget ért, de arra jó volt, hogy kis időre felkavarja a … lápot. De ne szaladjunk ennyire előre.
Szóval elkezdtem gyűjteni a megyebeli zenekarok netes elérhetőségét, gondoltam, belenézek, belehallgatok kicsit – már ahol lehet. Jó néhány címem már volt, mikor útjára indult a Music In Nyíregyháza Online, mindannyiunk MINYONja 🙂
Ők már jóval nagyobb link gyűjteménnyel rendelkeztek. (Kicsit a témától ismét eltérve elmondható, sokat köszönhetnek nekik a helyi zenekarok.)
Tehát gyűjtenem már nem kellett, csak nézelődni, hallgatni. Szerencsére rengeteg érdekeset lehet megtudni a helyi csapatokról, és mivel rajtam kívül mindenki lusta, 😛 Béres cseppet pedig még én sem szedek, gondoltam, összegyűjtögetem közvetlenül a hallgatási, nézési lehetőségeket.
És ha már hallgatom, nézem a lapokat, írok is olykor pár szót a zenéről, és esetleg a lapról is.
Megjelennek lassacskán a piros linkek, előtte azonban jöjjön egy fotóm mondjuk a Hopika már emlegetett sörfesztiválos koncertjéről.

klikk a képre a koncertalbumhoz
Hogy miért pont velük kezdek? Mert legalább felidézek egy sörfesztivált, ha már elmaradt.
Mert éppen ők szóltak a MagyaROCK Rádióban, mikor eszembe jutott ez a project. 😀
Meg hát éppen most újul meg a lapjuk, mikor írni akartam, remek zenét hallgathatsz ott, csak a lapot kellene gyakrabban frissíteni. Tehát most zene éppen nincs, de frissül a lap. Szerk.: Időközben csak a FB oldal maradt.
Lassan írok, úgy tűnik
Azért hogy mégse maradt zene nélkül, míg készül a lap… Meg cifrázom még kicsit 😉