Évi rendes

Nemrég kezembe került egy reklámújság, meg hát a neten jártamban-keltemben is találkoztam már hírmorzsákkal.
Nem mondom, hogy teljes programot adok most, mert egyrészt botorság lenne rajtam közszolgálatiságot számonkérni (magyarán abszolút szubjektív, és elfogult amit írok), másrészt maguk a szervezők sem biztosak még mindenben, harmadrészt ők sem kötnek még mindent az orrunkra, negyedrészt pedig a múlt évről tudhatjuk, hogy – bár véletlenül – de én hamarabb tudtam a változásról, mint a helyi szervezők…
Tehát amit tudunk:
1. semmi sem biztos
2. szinte biztos, hogy idén nem jön a Másnap (ezt maga Taki írta, aki ugye elég biztos forrás ezügyben)
3. 🙂 három napos lesz idén is
4. idén is lesznek menekülős számok (mármint menekülés a következő fellépő elől)
5. idén is morgolódok majd emiatt, ahogy a programtervet nézem (bár már most beláthatnám, hogy sajnos a városunkban még mindig ez a szinte egyetlen ilyen fesztiválszerű rendezvény)
Nem tudom, kitaláltad-e már, kommentlehetőség híján rejtvényt viszont mégsem illik feladni, megmondom hát, miről beszélek.
A Pino Produkció szervezésében – mondhatom szerencsére – immár hagyományosan idén is lesz Sörfesztivál a Plaza parkolójában. Július 27.-től 29.-ig tart a Sátorock névre hallgató sör- és rockhétvége (utóbbinál természetesen a műsor egy részére gondolok csak… a többit meg úgysem írom le 🙂 )
Szóval a péntek hasonlónak tűnik, mint a múlt évben, The Grenma, Alkohol, Junkies, és az ominózus (Z)oral, valamint a számomra ismeretlen Snake Heart.
szerk.: időközben szétnéztem a lapjukon, belehallgattam, belenéztem, mit csinálnak. Hmmm… Szombat a korábbi évekről ismert óvatos megközelítéssel valószínűleg a késő délutáni órákban Creeping Death – ők Metallica zenét játszanak, elő a pólókkal 😉 -, Halor, és Ossian. A vasárnap, ha lehet, még húzósabb lesz megközelítésileg, mert a múlt évben csak a Delhusa koncert végébe sikerült belefutnom, és mégis bánkódtam, ez az óvatosság idén fokozottan érvényes lesz. Lesz ugyanis Pokolgép, Deák Bill Gyula – a világ minden kincséért sem hagynám ki – és Sipőcz Rock Band, de ezen a délutánon várható a tökig aranyba, és hagyományaiknak megfelelő színes ruhákba öltözött, más zenei stílus iránt rajongó, magatartásukkal többségnek tűnő rajongótábor felbukkanása is bizonyos fekete szemek megszemlélése okán.
De szebb vizekre evezve térjünk vissza kicsit a Sipőcz Rock Band-re. Már csak azért is, mert ha valaki ismeri a Lord zenekar történetét, bizonyára felszisszent a név olvastán, és bizonyára ott sörözik majd a színpad környékén. Sipőcz Ernő volt ugyanis az “ős Lord” énekese úgy a hetvenes évek végéig, a küzdelmes korszakukban, még ha ez a Lord jelenlegi lapján nem is nagyon található meg. (Talán pont ilyesmi gondjaim vannak a jelenlegi Lord-dal… de erről írtam már korábban, és az ott hiányolt Dallamtár azóta sem jelen(hetet)t meg…) Joggal gondolom, a kellő óvatosság betartásával jó hétvégére számíthatunk. 🙂

Közben – mint látod – linkelgettem a korábbi fesztiválok híradásaira, de legyen itt kép is, és legyen ez a Másnap, ezzel is jelezve, hogy sajnálom, hogy nem lesznek itt, és nem tudok személyesen gratulálni Takinak Dávid érkezéséhez. Taki, Sipi, Tamás, Bandi, Árpi! Gondoljátok meg magatokat, még van majdnem egy hónap 😉

klikk a képre a koncertalbumhoz