Mindenünk a foci

Rendezgetem a katasztrófa-bemutató képeit. Közben háttérben megy a tv. Mert nem tanulok a történésekből, és csak úgy bekapcsolom néha.
Persze legalább nem kell vizitdíjat fizetnem a vérnyomás beállításért. Meg azért a minapi Palya Bea beszélgetést sajnáltam volna kihagyni. Nem úgy a mostanit.
Már nem szeretem igazán a magyar focit. Mondják, nem is nagyon van. Viszont sohasem értettem az ORTT nevű nemtommit.
Úgy gondolom, remek klubokat lehetne szervezni ráérő, unatkozó embereknek, nem kellene a hivatalos politika szintjére hozni mondjuk a tv-újságot. Bár ahogy elnézem, a hivatalos politika is lassan a Mónika show szintjén lesz…
De most más a téma.
Ez a remek szervezet ráérőidejében kitalálta, hogy a sportolók nem nyilatkozhatnak hirdetőfal előtt, mert az burkolt reklám. Mondjuk találtak ki ennél nagyobb marhaságot is, e mögött meg – ugyancsak jellemzően – jogszabályi háttér is van. Tudom, nagy üzlet a reklám. Tudom, legalább azokat a dolgokat be kell tartani amiről törvény rendelkezik. De ne feledjük, a törvényeket is emberek alkotják, és azzal sem mondok újat, hogy az ítélkezéseknél ebből adódóan gyakoribb a törvényes, mint az igazságos ítélet. Szerencsés esetben ezeknek legalábbis közelíteni kellene egymáshoz.
A reklámfalhoz visszatérve pedig úgy gondolom, nyilatkozzon reklámfal előtt, aki akar és legyen ebből bevétele. Tartsa el ebből, meg a jegybevételekből magát, a (foci)csapat.
Legyen stadion, ahol fociznak. Legyen méltó büntetése annak, aki tönkreteszi. Fizesse ki a rendőri készenlét, intézkedés díját, ha már ilyen szurkolókat nevelt ki magának.
Aztán ha marad még pénz, szét lehet osztani az amatőr (ez nem minősítés, jogállás) játékosok között.
Magyarul: tartsák el a szurkolók, támogatók a csapatokat. Végül is amatőrök. (Egyébként hasonlóan gondolom a pártok, egyházak “eltartását” is, de ez most nem illik ide.)
…és hogy hogyan jön ide a katasztrófa-bemutató? Így:

Én semmi kivetnivalót nem találok abban, hogy ilyen direktben megjelenik egy “reklám”. Itt meg különösen nincs jelentősége a napi kb. 18 látogatóm mellett
De sajnos el tudom képzelni, hogy most is akad majd olyan magánszemély, aki a médiatörvényre hivatkozva beleköt pl. egy híradóba a felvillanó, ki nem takart szöveg miatt.
Rövidre fogva (bár hol vagyunk már attól ) úgy gondolom, jobb helyre is kerülhetne az ORTT-re, és hasonló társaságokra költött pénz.
Például kaphatnának benzint a mentők, védőfelszerelést a tűzoltók, hogy csak az aktuális képnél maradjunk.
No, annak lenne értelme.