Itt Bagoly, itt Bagoly…

…Bagoly mondja Verébnek.
Egy régi kabaréjelenet ezen mondata jutott eszembe nemrég. Abból az időből való a jelenet, mikor a poén nem attól lett jó, ki mekkora trágárságot tud mondani.
De most nem erről írok, inkább arról, amiről eszembe jutott. Ez korántsem annyira humoros, mint az említett jelenet. Sőt, egyáltalán nem humoros…
A helyszín a város egyik jellegzetes pontja, a Selyem utca, Belső körút kereszteződése. Már régen is láthattunk itt érdekes jeleneteket, és ezen a Selyem utca – szerintem félresikerült – felújítása sem változtatott.
Erről is írhatnék most de nem, most nem erről 🙂

A forgalmi helyzet hasonló a fenti képen láthatóhoz, csak nincs tél, meg nem arról jön az autó, … szóval elmesélem 😉
A Belső körúton a Hunyadi utca felől jókora sebességgel érkezik egy szőke nő (ez most itt inkább leírás) kis gyerekkel, és drága autóval a Selyem utca kereszteződéséhez. Természetesen nem zavarja sem az átmenő forgalom tilos, sem az elsőbbségadás kötelező tábla. Ugyanakkor a Selyem utcán a – szerintem
balesetveszélyesen szűkre hagyott – kereszteződéshez érkezik egy jóval idősebb kalapos úr egy jóval olcsóbb autóval. Ami közös bennük, az úr sem veszi figyelembe az átmenő forgalom tilos táblát, szeretne hát – a kanyart igencsak levágva – befordulni a Belső körútra.
Természetesen nem férnek el egymás mellett.
Természetesen nem tudják eldönteni, melyik birka tolasson.
A szőke nő kapcsol gyorsabban. Lehúzza az ablakot, és a behajtani tilos tábla árnyékában ráüvölt a kanyarba szorulóra:
“Meg kell tanulni a KRESZ-t, hogy be kell nézni egy kereszteződésbe, mielőtt bekanyarodnánk!”
No, ekkor jutott eszembe, hogy “bagoly mondja verébnek”.
Remélem, azóta is ott állnak beszorulva. …és most nem is vagyok rosszmájú 😀