Hókifli

Hozzávalók:
50 dkg liszt
20 dkg margarin
1 dl tejföl
1 ek cukor
2 dkg élesztő
pici só
kevés tej
ízlés szerint baracklekvár, darált dió vagy mák a töltelékhez
kb. 10 dkg vaníliás porcukor
Elkészítés:
Az élesztőt a cukros tejben megfuttatjuk.
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a cukrot, a sót, az élesztőt, a tejfölt és annyi tejet, hogy összeálljon.
Hagyjuk egy órát pihenni.
3 mm vastagra kinyújtjuk, és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Megtöltjük a lekvárral, dióval, mákkal és kifliket formálunk belőle.
200 fokra előmelegített sütőben megsütjük, és még forrón megforgatjuk a vaníliás porcukorban.

…hogy ez így kicsit cinikus? Igen.
A recept a Konyhaweb lapról származik, az illusztrációt feltalálási helyén, egy utcai

párkányon fotóztam.