Program

Az év zárása kapcsán eszembe jutott, hogy aktualitását vesztette a Sóstó Online 2005-ös programajánlója, így kivettem a linket oldalról.
Közben azonban találtam a lapjukon program-, és szállásajánló füzetecskét, amihez biztosan nyomtatott formában is hozzá lehet jutni, de sajnos nem volt időm utánanézni, hol. (Gondolom, a Túrinform irodában 😉
Külön öröm, hogy az impresszumban Hohó barátom nevét fedeztem fel. Szép munka, gratulálok!
A füzeteket itt most nem linkelem, jobboldalt, az ajánlóban viszont a Sóstó Online szerepel… Jó nézelődést!


Vasút

Nézegetve az új vasúti menetrendet olyan nekem, mintha egyetlen cél az eddigi állandó késések “menetrendesítése” lett volna.
Mert ugye mi más indokolhatná, hogy például egy Záhony-Budapest viszonylatú vonat fél órát áll mondjuk Nyíregyházán, vagy Debrecenben, mielőtt tovább indulna?
Más. Expressz vonat. Jó ötlet… volt. Mindaddig, míg nem lett kötelező a helyjegy rá. Mert akkor nyomban csak egy koszos, lassú IC lesz belőle, ugyanazon az áron…
Megint más. Egy ideig büszke voltam az új pályaudvarunkon a meglehetősen magas szintű tájékoztatásra. A hangosbeszélő most is kiváló, a tájékoztató táblán azonban keresztülsöpört a “logika”.
Feltűnt, hogy igen kevés az érkező vonat. Aztán mikor egy várakozás alkalmával végigfutkostam pár vágányt, az utascentrumban kiderült az igazság. Mintha csak azok a vonatok érkeznének a tábla szerint, amelyek nem közlekednek tovább.
Tudom, figyeljem a hangosbeszélőt…