Zene, tánc, virág, hőlégballon

Kedd éjszaka sikerült egy jót aludni, örültem a lehűlésnek, de szerda reggel aggódva figyeltem az eget, vajon lesz e Zene Sóstón?
Nem volt, de ha már ott voltunk, ettünk gyros-t lángoson a Blaha Büfében. Ismét csak ajánlom a helyet, az elmaradt koncertről pedig az írás végén.

Az eső a hétvége programjait is befolyásolhatja, de bízom benne, hogy több nap, mint eső, szóval jöjjön a programajánlóm!
A rendezvények nagy része több napos, így most az elején felsorolom őket, aztán lehet, hogy némelyikre visszatérek még később.

Mától egészen keddig tart Nyíregyházán a Nyírség Nemzetközi Néptáncfesztivál.
A résztvevőknek lesz számos publikus megjelenése is, elsőként a péntek esti gálát említem a Kossuth téren, 19 órától. A linken egyébként megtalálod a hivatalos programot.

Kicsit érdekesnek ígérkezik majd a Made in Nyíregyháza záró akusztikus koncertje ugyancsak pénteken 19:30 17:30-tól a Kossuth tér másik sarkában.
Ha emlékszel még Kovács Miklós bandája és a hitgyüli küzdelmére…
Péntek este fél nyolctól a Bring Me Salvation igyekszik majd megélni a néptánc gála mellett.
Huszárvágás. Csütörtök délutáni módosítás, a BMS koncert kezdése 17:30-ra előre hozva. Aki bújt, aki nem… 🙂

Ahogy valamikor Nyíregyháza neve ugrott be a gyümölcskarnevál szó hallatán, a virágkarnevál hallatán ma is Debrecen neve kerül elő.
A hosszú évek felvonulás hagyománya mellett egy ideje számos rá- és levezető program is színesíti a cívis város kenyérünnep körüli napjait.
Az egyik helyszín idén is a Régi Városháza, amely Tündérkertté alakul pár napra. A linken a műsorokat is megtalálod. Vagy tudod mit? Felsorolom a koncert fellépőket, mert tanulságos: Mörk, The Qualitons, Loop Doctors / Brandon Fields (USA), Egri Péter és a Mystery Gang, Antonia Vai, Jambalaya, Sárik Péter Trió feat. Szőke Nikoletta, Los Orangutanes. Nem, ez nem egy régi VIDOR program.

Nemrég írtam valamelyik ajánlómban, hogy Hajdúböszörményben mindig történik valami. Miért lenne ez másként a hosszú hétvégén?
A XXVI. Hajdúhét nevéből láthatóan sem egy új rendezvény, évről évre érdekes és látványos programmal várja az érdeklődőket.

Hülye szóvicc lenne azt írni, hogy magasra teszik a mércét a hajdú városban a Ballon Fiesztával is, de ha már eszembe jutott… 🙂
Idén vasárnapra tervezem a lufinézést, de a linken megtalálod, mikor érdemes még arra járni, illetve a múlt évben is szívesen adtak tájékoztatást információs elérhetőségeiken.

Az ősz közeledtét jelzi, hogy elkezdődnek hangulatos koncertek a Henye Borbárban.
A Bodrogkeresztúr csodálatos helyén található szórakozóhelyre péntek délután ötre az Új Binder Quartet érkezik. Megér egy kirándulást.

Évek óta a Nyírpazonyi Új Kenyér Fesztivál jelenti számunkra az augusztus 20-i programot.
A mindenféle érdeklődési kört lefedni igyekvő rendezvényen nem véletlenül találkozunk mindig sok nyíregyházi ismerőssel.
Idén nem tudom, mihez kezdek majd augusztus 20-ával, mert a nyírpazonyi rendezvény most szombaton, 17-én lesz. Van néhány dolog, amit így is kinéztem magamnak, meglátjuk, mit sikerül megvalósítani. A linken megtalálod a teljes időrendet (pontosak szoktak lenni a kezdések), biztosan találsz kedvedre valót az egész napos eseménysorban.
Műsorváltozás: A MagyarVista Social Club helyett Szigeti Juli és bandája lép színpadra. Részletek a fenti esemény linken.

Esőnapi koncert pótlás, és remélhetőleg nem eső lesz szombat délután öttől a sóstói szökőkútnál.
A Zene Sóstón korábban elmaradt koncertjét, a No Cnt’ Roll & Mr. Bluesman műsorát láthatod a piac melletti színpadon.
Én nagyon várom, mert ritkán jutok hozzá effajta különleges zenéhez.

Lesz egy másik koncert is. Fél héttől az eredetileg is erre az időpontra meghirdetett Kaland Old Rock koncertet élvezheted. Ezt sem hagynám ki szívesen.
Had tegyek ide most én is egy régebbi képet.

Azt hiszem, a Nyíregyházán is egyébként többször koncertező Signal MoToRocK még nem lépett fel a Hold Udvarban. Szombat este nyolctól megteszik. 🙂 Szóval lesz hova menni Sóstóról. Hátha lesz majd jobb képem is róluk. 🙂

Írtam vagy egy órája, hogy a vasárnapot néztem ki a Ballon Fiesztára. Azért is döntöttem így, mert egész nap lesznek programok a hőlégballonok környéken, este pedig még akár egy Szabó Balázs Bandája koncert is beleférhet Hajdúböszörményben.

Hétfőn néhány country táncos rendezvény is lesz Debrecenben, így ez lesz a 19-ei útirány. Úgyis megszoktam már, hogy hétfőn Debrecenbe megyek. Persze most nem hajnalban. 🙂
Az nem biztos, hogy én a teljes időmet a linedance-osokkal töltöm, sokkal nagyobb esélye van, hogy felbukkanok az Incognito Club-ban, ahol Nosztalgia hétfő lesz.

A Zene Sóstón idei évadját a Tüneth együttes zárja szerdán, 18:30-tól.

Előtte azonban a Greasy Hats pótolja ez eső miatt elmaradt tegnapi koncertjét 17 órától.

Hiányozni fog ez az esemény nekem is és gondolom, sokaknak még. Egy év múlva ugyanitt.
Köszi Bandi, és Szasza!