Nem mindennapiak

Általában nehezen találom ki a bejegyzések címét – különösen igaz ez az ajánlókra 🙂 -, most azonban egyből beugrott a cím.
Van néhány nyíregyházi zenekar, akiknek koncertjei szerencsére kilógnak a napi rutinból. Jó ezekre a koncertekre vadászni, és szerencsére mostanában sorra előkerülnek ezek a formációk.
Szerdán például mindjárt két olyan is, akiket egyébként ritkán hallok.
A Zene Sóstón szerdán igazán kedvemre való zenét hozott. Valamennyire számítottam rá, de azért voltak bizonytalanságok. Kezdem ezzel.
A Jazzmed Band énekes cserén ment át, és az azért eléggé meghatározó egy formációnál, ki van a fronton.
Én igazán Fenyvesvölgyi Attila énekével – illetve kicsit előbb – ismertem meg a zenekart, és ő magasra tette a mércét az énekben.
Helyére Szarka Tibor érkezett. Ezért is volt nagy a várakozás.

Ásványvízért indultam, mert volt még idő a kezdésig. Az úton keltem át éppen, mikor meghallottam az éneket beállásnál. Megszaporáztam a lépteimet.
A koncertet korábbi, saját instrumentális zenéjükkel kezdték. Ez az, amire azt mondom, nem mindennapi. Most is nagyon tetszett.
Az énekes dalok populárisabb feldolgozások voltak. Valóban feldolgozások, és nem másolások. tetszett ez is, és az új énekes hangja is meggyőző volt.
A VIDOR-on hétfő délután hallhatod majd őket a VIDOR faluszéli, de általam leginkább ajánlott színpadán, az Országzászló téren.
Most pedig a képek, aztán a másik koncertről. Klikkelj a képre!
KLIKK

A Texas Tourist volt az este másik zenekara, és nem véletlenül mondtam, hogy különleges volt ez az este.
Ezt a formációt eddig egyszer láttam a sötétségbe boruló X-Caféban, Jimmy énekével azonban nem most találkoztam először. Ezért is volt fontos, hogy ezen a koncerten is ott legyek.
A koncertek előtt kérdezgették tőlem a szökőkútnál, hogy milyen zene lesz. Nem tudtam megmondani, azt javasoltam, maradjanak, aztán megbeszéljük. 🙂
Most sem tudom igazán. Nem tudnám egyik sablont sem rájuk húzni, és talán pont ez a jó. Olykor rock, kis funky, blues, és hozzá remek – az jutott eszembe, hogy olykor zaklatott – gitárjáték, előbukkanó basszus futamokkal, és persze az ének, és a dalok közti “mese” tette teljessé, különlegessé ezt a műsort.
Őket első szombat és hétfő délután láthatod majd a zajosabb, de belvárosi VIDOR színpadon, a Kossuth tér sarkán.
Most pedig képeket láthatsz róluk, ha klikkelsz az ittenire. 🙂
KLIKK