Időjárás függésben

Kicsit sokat foglalkozom az időjárással, de egy egész hétre szóló ajánlóban fel kell készülni arra, hogy mondjuk egy jókora esőzés felborítja a terveket.
Így történt ez tegnap este is, amikor remek Beatles feldolgozásokat hallgathattunk volna Sóstón, ha nem ömlik az eső. Így azonban figyeljük a Beat-lesz oldalát, ahol szólnak majd, mikor pótolják a koncertet.
A kép most múlt évi, amikor még csobogott a szökőkút koncert közben. 🙂

Ma délutánra tervezik a 7. Hübner Amatőr Strandröplabda Verseny indulását Nyíregyháza főterén. A versenyre 32 csapat regisztrált, és egész hétvégén várhatók a látványos csörték a belvárosi homokozóban. Erről is van múlt évi képem. 🙂

Ha szereted az hagyományos ír zenét, és van olyan hangszered, amit szívesen megtanítanál rá, vidd el este hatra a Labor Caféba, ahol hasonló társakra találtok majd az Ír tradicionális session és dallamtanítás című rendezvényen. Erről nincs korábbi képem, de az elérhető lehetőségeket jól mutatja, ha mondjuk ide teszek egy képet Sam McKenzie-ről. 🙂

Péntek délutánra egy szabadtéri programot ajánlok. Remélem, az időjárás kegyes lesz a rendezvényhez. A 13 órakor kezdődő Családi nap jó részén ugyan esélyem sem lesz ott lenni az Erdei tornapályán munkahelyi elfoglaltságom miatt, de talán hat órása, mikor a Kelet Brass Band kezd, odaérek. Ha ez mégsem sikerülne, hétre, a Jenny’s Band műsorára biztosan ott lehetek.

Évek óta készülök az Országos Gépészkovács Találkozóra, Újfehértóra. Szombaton már tizedik alkalommal rendezik meg, talán most odaérek. 10 órakor kezdődik a veterán járművek felvonulása, a linken pedig további infókat is találsz.

Ha lemaradtál a korábbi hasonló programokról, most szombaton is lesz Hennafestés a Luther Teaházban. Mivel eddig én is lemaradtam róla, nincs is képem az illusztrációhoz. Itt a lehetőség, hogy szerezzek. 🙂

Természetesen folytatódik a Kossuth téren a 7. Hübner Amatőr Strandröplabda Verseny. Múlt évben is szombat délután volt az, hogy otthagytuk kicsit a homokozót, és elmentünk a Városmajori Művelődési Házba. Akkor láthattuk először a Long Dusty Road-ot. Idén sem lesz ez másként, hiszen a Városmajori nap egyik fellépője ismét a country-rock formáció.

Érdemes azonban maradni a táncos koncert után is, hiszen a carPEDIGnem műsora is kiválónak ígérkezik, később pedig a Kaland Old Rock tolmácsolásában hallhatunk régi slágereket.

A CarPEDIGnem-nek lesz mégegy fellépése aznap a Zene Sóstón rendezvénysorozat jegyében a szökőkútnál fél héttől.

Este nyolctól a Hold Udvarban a Dóra és a Felfedezők zenél majd, ezt követően pedig szerdán ők lesznek a Zene Sóstón következő fellépői. A szökőkútnál szerdán is fél hétkor kezdődik a program.

CsMég egy esemény van, amivel mostani ajánlómat zárom, és a következőt nyitom majd. Július 5-től 7-ig ugyanis időm nagy részét Kisvárdán töltöm majd. Csütörtök délután indul a LeszFeszt, amelynek elolvasni is elég a programját. Nos, én azt tervezem, hogy szinte az összes kedvencemet meghallgatom, megnézem, és lefényképezem majd. Impossible Mission 🙂