Nyakkendő nélkül

Szeretem az élő zenét, koncertnek pedig csak azt nevezem, ahol igazi zenészek igazi hangszereken igazából játszanak, és igazi énekes énekel. Nem találkozhatunk tehát mondjuk a Pendrive Band, vagy a CD Zenekar műsorán, és nem vagyok vevő a Playback Józsy “műsorára” sem. Így hát az elmúlt hétvégén is utazgattam ide-oda.
Szombat délután felkerekedtem tehát, és követtem a nyíregyházi No Dress Code Acoustic zenekart Fényeslitkére. Soha nem jártam még a községben, így kicsit korábban érkeztem, hogy körülnézhessek. Erről később. 🙂

A koncert helyszíne a szabadtéri színpad volt, amely kellemes környezetben, fákkal övezett füves tér egyik végében található. Fix építésű, fedett színpad, szemben vele hatalmas fedett sátor asztalokkal, padokkal. Az utóbbi időben többször is rácsodálkoztam, hogy viszonylag kis településeken milyen kulturált körülmények között tudják fogadni a vendégeket, a fellépőket.
De most térjünk rá a koncertre. A zenekar repertoárja nem ismeretlen számomra – ezért is voltam ott 🙂 – de szabadtéri színpadon első, VIDOR-os találkozásunkat kivéve csak múlt évben, a LESZ Feszten láttam őket. Jut eszembe, idén is fellépnek Kisvárdán július 6-án délután. Addig azonban még találkozunk Tokajban is, jövő vasárnap.
Úgy tűnik, sikerül mindig elkalandoznom, úgyhogy röviden: a koncert jó volt most is, sikeresen énekelgettem PUF-ot, Cseh Tamást, LGT-t (Ákost nem 🙂 ), meg fényképezgettem is.
Jöjjenek inkább ezek a képek a csapongásom helyett. Klikkelj az itt lévőre!
KLIKK