Utcazene

Ma este kezdődik a VIDOR Fesztivál Nyíregyházán, ahol jelentős szerepet kap az utcazene is. Én nagyon kedvelem ezt az előadási módot, mert azon túl, hogy igen hangulatos, a zenészeket kihívás elé állítja a technikai akadályok leküzdése is. Így ezek a koncertek mindig másak, mint az hagyományosak, ráadásul olyan réteget is el tudnak érni, akik egyébként nem járnak koncertekre, de szívesen megállnak egy-egy dalt meghallgatni. Aztán vagy ott ragadnak, vagy nem.
Jelenleg két utcazenei beszámolóval vagyok “lemaradva”, de az írás végére már csak egy lesz. 🙂
A lemaradásom ledolgozását a tegnap esti eseménnyel kezdem.
A Békebíró Söröző a belváros egyik patinás szórakozóhelye, amely felújításon esett át az utóbbi hetekben, és tegnap este nyitott újra. Ebből az alkalomból a teraszra meghívták a Black Stage zenekart, akik nekem különösen kedvenceim, ahogy – talán – első koncertjük után írtam, megérkezett a friss erő Nyíregyháza zenei életébe. Ezt a véleményemet azóta is tartom, és remélem, ez így is marad.
Tegnap este – igazi utcazenei szokások szerint – nekik a belvárosi forgalom zajával, és a “lakosbarát” hangosítással kellett megküzdeniük. Sikerrel vették az akadályt, és ismét egy remek műsort láthattunk, hallhattunk.
Ha kihagytad a koncertet, vagy újra megnéznéd őket, jövő pénteken 15:30-tól a VIDOR kiírás szerint a “Dózsa György utca sétálószakaszán” találkozunk, bármit is jelentsen ez. 🙂
Most pedig jöjjenek a tegnap képei. Klikkelj az ittenire!
KLIKK