Várról várra

Vártam az elmúlt hosszú hétvégét, de abban nem voltam biztos, hogy két vár is vár rám. A szombati diósgyőri kirándulás váratlan volt, a pusztai hőség helyett választottuk a hűvösebb kalandozást, de erről tegnap már beszámoltam.
Vasárnapra sárospataki időtöltés volt a terv, és elhatároztuk, hogy ha a szokásos hétvégi időjárásos rémisztgetés most sem válik valóra, késő estig maradunk.
Több ok is emellett szólt. Nyíregyházán nem volt esti program, ami siettetett volna haza, Sárospatakon viszont a Bordó Sárkány koncertje marasztalt. No, erről majd pénteken, most a nap egyéb történései.
A Szent Erzsébet Ünnep második napján a Vízikapuhoz vezetett első utunk – közben azért beszereztünk egy korsó sört, nagy volt a meleg -, ahol hagyományőrző lovagi bemutatók voltak éppen. A lejáratnál már sült az ökör, dolgozott a kovács mester és a kirakodóvásár is éledezett.
Kora délután érkeztek a gólyalábasok, a színpadon középkori zene szólt, majd kezdődött a gyülekezés a felvonuláshoz.
A látványos felvonulás résztvevői most is bejárták a belvárost, majd visszatérve a zászlóforgatók tartottak látványos bemutatót. A színpadon is zajlott az élet. Középkori táncok, komédiások, gólyalábasok szórakoztatták a nézőket.
Eddig tart a mai mesém, mert eddig tart a mai fotóalbum is. A képre klikkelve láthatod a mai képeket, a Bordó Sárkány koncert képeit pedig – ahogy írtam – pénteken.
KLIKK