Pár pillanat könyvhét

Péntek délután sikerült kis időt töltenem városunk főterén, ahol a 87. Ünnepi Könyvhét eseményei zajlottak. Éppen Nemere Istvánnal beszélgettek a sátorban. Elég csendes volt a tér, és mivel a konfliktusokat kerülendő egy ideje nem készítek olyan képeket, amelyen az önfeledten szórakozó emberek vannak, nem túl sok megörökítendő pillanat maradt. Érdekes módon egy 15 centiméterről, az asztalon heverő könyvről felülről készített képemet is hosszan mutogatnom kellett, hogy valóban nincs rajta a pár méterrel arrébb álldogáló két hölgy. Végül sikerült meggyőzni őket, és beszélgettünk is kicsit, de nem tudtam megmondani nekik, hol találják a könyvtárban a pár tíz éve, Hammel Józsi bácsi által róluk készített, az akkori Kelet Magyarországban megjelent fotót.
Aztán elkezdődött az Artézis Trió koncertje, ahol egy külön albumra való képet sikerült készítettem.
Az ezt követő percekben, a Milord koncertje, és a repülőgépes permetezés alatt jót beszélgettünk a téren, majd véget is ért számomra a pénteki nap.
Arra, hogy miért kezdtek minden könyvhetes dolgot összepakolni, másnap derült fény. A könyvét szombatra sátrastól, színpadostól a könyvtár elé költözött. Múlt évben a bringafesztiválnak kellett a főtér, sőt, akkor a Könyvtár elől is el kellett pakolniuk, idén szombaton a Vagyonvédelmi nap miatt költöztek. Mintha kicsit mostohagyerek lenne a Könyvhét. Így nem is nagyon csodálkoztam, mikor szombat délelőtt egy anyuka így szólt a gyermekéhez: “Ne menj arra, ott csak könyvek vannak!”
Én azért arra mentem, így szombatról is van pár fotó a következő albumban. Nézd meg, klikkelj a képre!
KLIKK