Első nap

Két napja, sorozatindítómban mutattam már néhány képet Kecskemétről. Ez így lesz a következőkben is. Nagyjából úgy teltek a napjaim, hogy napközben összevissza mászkáltam, nézelődtem, délutánra pedig visszaértem a VIII. Kecskeméti Bor- és Pálinkaünnep helyszínére, a belvárosba. Így általában a következő napokban megosztott fotóalbumok turista képekkel indulnak, és koncert fotókkal fejeződnek be.

Kecskemét belvárosának mai képét a táblák tanulsága szerint 2012-ben alakították ki fogalmam nincs milyen színű önkormányzat égisze alatt. Mindenesetre nagyon tetszett, hogy rengeteg parkot, fát meghagytak, virágokat ültettek, élhető környezetet teremtettek a csak szükséges kövezéssel. A főtéren megtaláltam az ottani belváros vakbarát makettjét, amihez kísértetiesen hasonlót nemrég avattak Nyíregyházán is.
A belvárost úgy alakították ki, hogy a hatalmas zöld felület, rengeteg árnyékos pad mellett kényelmesen elfér egy, a mi VIDOR-unknál jóval terjedelmesebb, vendéglátással jól ellátott, egy nagy- és két kisszínpaddal felszerelt fesztivál környezet.
A téren nem parkolt biztonsági szolgálat terepjárókkal, de voltak jól látható biztonsági emberek, voltak információs pontok tájékozott és kedves fiatalokkal, és voltak kedves városlakók, akikkel jókat lehetett beszélgetni. És nem utolsó sorban remek programok is.

Az első estén Szabó Balázs Bandája tartotta a téren a nagyszámú nézősereget a szemerkélő eső ellenére is. Nomeg a finom ételek, italok.
Ma a fesztivál első napjának képeit láthatod a városi séta fotói után.
Klikkelj a képre!
KLIKK