IV. Kuttya Fesztivál

Engedjétek meg, hogy a Kuttya Fesztivál 1. hétfordulóján egy fotóalbummal tisztelegjek a remek estét biztosító fellépők, és a szervezők előtt.
Az album a Folk Error koncertjének végéig követi az eseményeket.
Igyekszem a korábbiaknál is kicsit hosszabb helyzetjelentést adni az estéről, azaz immár nem is tudom hanyadik bőrt is lehúzni szegény ebb-ről. 🙂
Mivel ez volt első látogatásom a Roncsbárban, kis ismerkedéssel indult az este. A teljesen elszeparált, viszonylag tágas, és remekül felszerelt koncertterem hamar elnyerte tetszésemet.
A koncertek sorát az Ölveti Blues Band nyitotta megalapozva az este hangulatát. A jó kis blues szép lassan gyűjtötte a nézőket a teremben.
A Black Mood koncertjén azt jegyeztem fel, hogy fantasztikus hangja van az énekesnek. Teljesen ehhez a zenéhez illett, igen jó koncert volt.
A Stickmen zenekarnál a szólógitárost emelném ki, és talán az előző zenekar nagyon erős énekesi pozíciója után itt nekem kicsit kevés volt az ének ereje. A műsor itt is remek volt, jól válogatott zenék kiváló előadásban, csak az az elkapkodott Deep Purple ne lett volna a végén.
A VAN zenekar koncertjét nagyon vártam, ha nem mondtam volna még eddig 🙂 Az első pár percben volt kis gond a hangosítással, teljesen kimaradt a furulya, és ez elég fontos ebben a zenében. Szerencsére ez csak pillanatokig tartott. Jó volt nagyon, hiánypótló, és ahogy azóta olvastam, nemsokára jön a következő, naaaagyon hosszú koncertjük. 🙂
Minden elismerésem Kukorica Jánosé (művésznevén Kónya Levente József) 🙂 a rendezvény szervezéséért, és persze az ÖBB-ben és a Kuttya zenekarban bemutatott művészetéért. Sajnos nem sok Kuttya koncerten vettem részt eddig, de mind emlékezetes volt valamiért. Első találkozásunk valamikor 2007-ben volt Debrecen főterén. Akkor két vonatot késtem le miattuk. Megérte. Egy másik találkozásunk egy olyan nyíregyházi fesztiválon volt, amihez hasonló azóta is hiányzik a város életéből…
A Folk Error koncertjével ért véget számomra a fesztivál. Őket is régen hallottam élőben, és igen jólesett újra találkozni. Azt beszélik, hamarosan Nyíregyházán is fellépnek majd.

És akkor most az eddig kitartóknak elárulom, hogy ha klikkelnek az itt látható fotóra, láthatják a koncertsorozat képeit. A kevésbé kitartóaknak pedig elkülönítettem ezt a szakaszt, hogy jól lássák, meddig kell elgörgetni. 🙂

KLIKK - Kuttyafeszt - Roncsbár, Debrecen