VIDOR zárás

Hogy kicsit bővebben is kifejtsem a tegnapi bejegyzést, mesélek kicsit a záró napról.
Mindig is tiszteltem a Csík zenekart, mert igen sokat tettek, tesznek a népzene hagyományainak ápolásáért. Ők voltak az úttörői annak, ami mára sajnos divatzene lett. Egyre többen igyekeznek meglovagolni a magyar népzene hangzásvilágát jobb-rosszabb feldolgozásokkal. A Csík zenekar ennek a fordítottját csinálta. A népzenétől indult a populárisabb zene irányába.
A tegnap esti koncertjükön nálam átléptek egy határt.
Vérprofi módon, hibátlanul zenéltek, a közönség is megtöltötte a Kossuth teret, és láthatóan jól is érezték magukat. Ez már mégsem az a Csík zenekar, illetve ez a műsor nem az volt, amire fizetősként is elmennék, szemben például a Ferenczi György formációjának műsorával.
Egyébként fesztiválzárónak tökéletes volt a választás.
VIDOR Fesztivál - Nyíregyháza 2011
A Ska Cubano olyan zenét játszik, amit otthon eszembe nem jutna hallgatni, mert nem egy szobába való zene. Ennek a műsornak egy zsúfolásig megtelt téren a helye. Mondom, a zene nem különösebben kötne le normál körülmények között, de amilyen módon ezt a kubai, venezuelai, kanadai zenészek tegnap este előadták, nem engedett mozdulni a tér közepéről. Mondjuk nem is lett volna egyszerű kijutni onnan 😉
Lendületes, pörgős, közönséget bevonós műsorával a A Ska Cubano igazi fesztiválzáró showt mutatott be.
VIDOR Fesztivál - Nyíregyháza 2011
Szóval nem csak azért maradtam a koncertek végéig, hogy tűzzsonglőröket fényképezzek, bár valóban azt terveztem. A tegnapi lett volna az az este, amikor nem kell végigvárnom a filmvetítést a fotózáshoz. Sajnos bekószálva a belvárost nem akadtunk tüzek nyomára. Talán jövőre jobban kellene figyelni a műsorkiírásra…

A Kossuth téren befejeződött hát az idei VIDOR, amely a néhány remek koncerten kívül kis csalódásokat, és remek hangulatú délutánokat is hozott.
Külön kiemelném a szerintem legfontosabb délutáni hangulatelemet, a pantomimeseket, bármilyen formában is jelentek meg.
Nálam természetesen nem ért véget a VIDOR. Elkezdem gyártani, és közreadni a fotóalbumokat, de meglátogathatod a Facebook oldalamon lévő albumot is.
VIDOR Fesztivál - Nyíregyháza 2011